StoryEditorOCM
Hajduksve je u postotku

Hajduk proširio kapacitet gostujuće tribine na Poljudu, ali ne na zahtjev Dinama, evo što je pravi razlog

Piše K. M.
26. srpnja 2024. - 15:29

Tijekom prve službene utakmice na Poljudu jedan detalj mnogim navijačima zapeo je za oko. Naime tko god je pogledao prema južnoj tribini mogao je primijetiti prvo da nema gostujućih navijača, što iskreno govoreći nije bilo neko iznenađenje za klub s Farskih otoka, ali nije jedini detalj. 

Naime, gostujućoj južnoj tribini na Poljudu je povećan kapacitet, a probudilo je to i priče zašto je došlo do toga. Jedna od onih najglasnijih je kako razlog povećanja kapaciteta za gostujuće navijače leži u odnosu prema Dinamu i BBB-ima. Pojavila se tako priča kako je Dinamo zatražio veći kapacitet južne tribine Poljuda kako bi njihovi navijači imali jednak broj karata koji imaju navijači Hajduka na Maksimiru, no to nije pravi razlog.

Činjenica je da se gostujuća tribina proširila, ranije je bila kapaciteta s nešto manje od 1300 mjesta, a sad je 1702 sjedećih mjesta što iznosi 5 posto kapaciteta stadiona.

A pravi razlog leži u tih 5 posto koje zahtjeva pravilnik UEFA-e i HNS-a, a ne Dinamo. Dakle, Hajduk je po propozicijama HNS-a i UEFA-e dužan osigurati 5 posto kapaciteta stadiona za gostujuće navijače, a dosadašnjih sezona je Poljud bio van tih propozicija, tj. na manje od nužnog postotka koji određuje pravilnik.

Dinamovi navijači su i jedini koji nekad napune taj sektor, ali eto uzrok i razlog proširenja nisu oni nego pravila koja propisuje UEFA i HNS.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image

Proširena gostujuća tribina. Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Ante Čizmić/Cropix
image

Proširena gostujuća tribina. Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Ante Čizmić/Cropix
image

Proširena gostujuća tribina. Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 15:18