StoryEditorOCM
Hajdukples milijuna

Hajduk prodajom Ljubičića popravio već odlične godišnje brojke, a kad krene ‘pravi‘ prijelazni rok mogućnosti za zaradu su ogromne

Piše Jurica Radić/ SN
25. prosinca 2022. - 08:48

Član uprave za financije, Ivan Matana, znakovito je na ovotjednoj Skupštini naglasio "šteta da Skupština nije terminski nešto kasnije, jer bi poslovni rezultati bili bolji s obzirom da Hajduk zabija pogotke i u 98. minuti".

Tako se i dogodilo. S transferom Ljubičića Hajduk godinu zaključuje s pozitivnim poslovanjem, jer nakon iskazanog gubitka od 12,9 milijuna kuna, posao s LASK-om vrijedan preokrenuo je rezultat.

Prema dostupnim informacijama Hajduk je zaradio oko 3 milijuna eura, pri čemu je inicijalni profit bio 2,4 milijuna koliko je potpisano za otkup ovog ljeta, a očito je da ostatak ide iz postotka daljnje prodaje.

Međutim, bez obzira koliko je konačna zarada, 18 ili 22,5 milijuna kuna, Hajduk je nedvojbeno ponovno plusu. Sa zaradom od prodaje Ljubičića prebrisan je gubitak. Nakon dvije godine poslovanja s minusom, Bijeli su prema iskazanim poslovnim rezultatima ponovno došli u situaciju poslovanja s plusom., pišu Sportske novosti.

Ali, jasno je da tu nije kraj, da će se tek u siječnju s eventualnom prodajom Luke Vuškovića ili Biuka, moći govoriti o tome koliki je stvarni financijski profit Bijelih za budućnost. Prodajom Ljubičića Bijeli definitivno imaju sredstva za egzistenciju, ali nove investicije traže još priljeva novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 13:42