StoryEditorOCM
HajdukZA SVAKU OSUDU

Sramotan potez igrača Varaždina: pljunuo dječaka koji je skupljao lopte na Poljudu, Hajduk ga prijavio, sve je na snimci

Piše K. M.
22. kolovoza 2024. - 11:28

Ružna scena s utakmice između Hajduka i Varaždina promaknula je vjerojatno većini, a dogodila se u režiji igrača gostiju. Naime, dogodilo se to u 96. minuti susreta po prijavi koju je danas zaprimio povjerenik Josip Brezni, a razlog prijave je to što je igrač Varaždina Jurica Poldrugač navodno pljunuo i opsovao sakupljača lopti.

Kako nam je potvrđeno, Hajduk je prijavio Juricu Poldrugača koji je navodno pljunuo 14-godišnje dijete u lice jer nije bio zadovoljan načinom kako mu je vraćena lopta, a uz je optužen i za blasfemiju. Za podnošenje službene prijave čekalo se sve do danas, a razlog je to što su se prikupljali svi potrebni dokazi.

image

Jurica Poldrugač

Željko Hajdinjak/Cropix

Zabilježile su taj trenutak kamere, a postoje i svjedoci događaja koji se navode u prijavi Breznom, potvrđeno nam je. Kazna za Poldrugača može biti drastična, a po Disciplinskom pravilniku HNS-a se Nesportsko ponašanje vodi pod člankom 50. te je propisano nekoliko načina kažnjavanja. Najveća moguća kazna za pljuvanje je osam utakmica neigranja uz novčanu kaznu koju određuje disciplinski sudac.

Podsjetimo, Hajduk je u ovom susretu slavio preokretom s 2:1, a golove za ‘bijele‘ postigli su Marko Livaja i Filip Krovinović, dok je Varaždince doveo u vodstvo Dimitar Mitrovski.

image
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 13:50