StoryEditorOCM
Hajdukkonferencijska liga

Hajduk odmah na početku srušio europski rekord, a Gattuso s Bijelima prekinuo osobni crni niz

Piše Sport SD
26. srpnja 2024. - 12:46

Gennaro Gattuso debitirao je pobjedom na klupi Hajduka, slavili su Bijeli na Poljudu protiv HB Torshavna u drugom pretkolu Konferencijske lige. Bila je ovo 28. europska utakmica talijanskog trenera na klupi nekog kluba, vodio je Gattuso Napoli, Milan i Marseille, ali ni s jednim nije pobijedio u prvoj europskoj utakmici. S Hajdukom je uspio.

Moramo priznati da su mu protivnici tada bili teži nego sinoć Hajduku, s Napolijem je izgubio od Barcelone, s Milanom od Rijeke, a Marseilleom je odigrao neriješeno protiv Brightona.

image

Gennaro Gatutuso

Vojko Bašić/Cropix

A Hajduk je jučer postavio rekord po posjećenosti u Konferencijskog ligi. Od 45 odigranih utakmica drugog pretkola ogled na Poljudu gledalo je 28.488 navijača, slijedi utakmica Sarajevo - Spartak Trnava (26.756), te AEK- Inter Escaldes (19.766).

- Vidio sam dosta pozitivnih stvari. HB je momčad koja ima jasne karakteristike. Kada nismo bili dobri u presingu oni bi izlazili s loptom. Prvo poluvrijeme je mogao biti puno uvjerljiviji rezultat. Svidio mi se presing, povratak po izgubljenoj lopti. Rasti ćemo iz utakmice u utakmicu - izjavio je Gattuso nakon utakmice. 

image
Paun Paunović/Cropix

Idući četvrtak Bijele čeka uzvrat na Farskim otocima, Gattuso je naglasio:

- U nedjelju i ponedjeljak idemo u Prugovo trenirati dva dana kako bi se privikli na teren s umjetnom travom. HB je ovdje imao neprilike. Dočekalo ih je toplo vrijeme i normalna trava. Za nas će sigurno biti teže u uzvratu, ali moramo se dobro pripremiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:27