StoryEditorOCM
Hajdukvelika promjena

Hajduk od srijede vrijedi više od Dinama! Ovakva ‘renesansa‘ Bijelih dugo nije viđena

Piše D. Ka.
31. siječnja 2024. - 21:47

Robert Ljubičić je otišao iz Dinama u AEK. Nije taj transfer navijačima Hajduka toliko bitan, dojam je da se u Dinamu neće toliko toga promijeniti zbog njegovog odlaska.

Ali, taj transfer je inicirao jednu promjenu, a to je da Hajduk sada vrijedi više od Dinama po podacima Transfermarkta. Ljubičić vrijedi tri milijuna eura, sad je Dinamo za toliko "lakši", i Hajduk ga je prestigao. Nije se to dogodilo otkad Transfermarkt bilježi podatke, točnije, 2010. godine.

image
Screenshot/Transfermarkt

Ovim brojkama i fali konteksta. Naravno, nije sve tako jednostavno. Uskoro će Dinamu doći pojačanje vrijedno dva milijuna eura. Ne treba zaboraviti da Hajduku cijenu ‘nose‘ Luka Vušković i Ivan Perišić. Jedan je već napustio Hajduk, drugi neće igrati bar do travnja. Uz to, brojke Transfermarkta ne moraju ništa govoriti o kvaliteti momčadi.

Ipak, ovi podaci su samo još jedan dokaz toga da se ravnoteža u HNL-u mijenja. Ne treba ni ići tako davno u prošlost, Dinamo je bio i pet puta vrjedniji od Hajduka, a izlazak iz dugogodišnje krize se jednostavno nije vidio. Razlika se činila nedostižnom. 

image
Screenshot/Transfermarkt

Dobro Hajduk radi i pojačava se zadnjih godina, dok s druge strane, Hajdukovom preticanju su kumovala i turbulentna vremena u zagrebačkom klubu o kojima se može i knjiga napisati, ali nije to sad toliko bitno.

Da je uspon Hajduka stvarno divljenja vrijedan, govori i to što Bijeli u svojoj "renesansi" nisu igrali skupinu europskog natjecanja, niti osvojili prvenstvo. Dvije su to stvari koje uglavnom dobro utječu na cijene igrača.

Neka nama Hajduk raste, sada im još samo ostaje da pokažu i na terenu da su najbolja momčad u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:30