StoryEditorOCM
Hajdukkomentar utakmice

Hajduk nastavlja u kupu, brani trofej i ovo je bio samo dobro odrađen posao, ‘ždralovi‘ nisu uzletjeli

Piše Slaven Alfirević
8. studenog 2022. - 23:11

Hajduk nije dopustio ni mrvice Mladosti u Bjelovaru, nije dopustio da Ždralovi uzlete, prošao je u kupu elegantno, sa 2:0 a ključ uspjeha bila je – ozbiljnost.

Livaja igrao 75 minuta: Ništa bez Marka Livaja, igrao je sve do 75. i znate šta? Neka je igrao. Vodio je momčad kapetanski, znalački, a bez njega ni sami ne znamo kako bi sve to bilo i što bi se zbilo. Nije se htio kockati Mislav Karoglan, stavio jest dva mladića, Pukštasa i Prpića, ali mladi tići i protiv Ždralova lakše napreduju kad im je oslonac Livaja na terenu.

Što bi bilo bez Livaje, ne znamo, zapravo bilo bi to trećeligaško mrvljenje, ali zato Livaja i jest tu. Na primjer prvi pogodak, kad nije išlo, djelo je velemajstora, „zavidao” je protivničkog čuvara da mu se još vrti u glavi, centrirao i to je zapravo i asistencija i gol Livaje, ali, eto, Mlakar se naklonio i doveo Hajduk u vodstvo. Što se dogodi spikeru da kaže da je strijelac Fossati, valjda je i njega Livaja omađijao.

Drugi pogodak propust je, greška obrane domaćih i šut Melnjaka. I to je istina. Ali, kako je došlo do toga? To je ono što trener Karoglan kaže kako Livaja inteligentno pravi obranu, obaveznu igru, njegova trka protiv suparničkog braniča urodila je da su Ždralovi predali loptu „bijelima”, a onda je Melnjak odapeo strelicu koju ni raspoloženi vratar domaćih nije mogao obraniti.

Ma, bez Livaje ni u Bjelovar, nije se pretjerano velemajstor umorio, još ga čeka Koprivnica, pa Katar, ajmo Marko, samo naprijed...

Šansa mladima: Lukavo je to izveo Karoglan, miksao je sastav na način da je šansu dao Pukštasu i Prpiću, Pukštas ne desnom beku? Nema veze, neka igra... Možda mu je tu i pozicija u budućnosti, nikad se ne zna, tako se i veliki Darijo Srna iz veznog prekvalficirao u desnog braniča. Dakle, dobar balans iskustva s ponekim mladićem i Karoglan je apsolvirao i Ždralove. Nije to sad nešto, ali je prošao neokrznut sa zanimljivim rješenjima u sastavu.

Junak je i Sentić: kad je dosuđen kazneni udarac za Mladost, a Awaziem je igrao rukom, pomislismo evo šanse da se i Sentić istakne. I bi tako, udarac Ivana Barabana, koji zbilja odskače po dobru u redovima lokalne Mladosti, Sentić je ukrotio i tako do kraja sačuvao mir među „bijelima”, da ne padnu u histeriju kad Ždralovi navale.

Odrađen posao: Rekosmo, najvažnije je da je Hajduk prošao i to bez osobitih problema, tako izgleda, ali uz naznaku da je Livaja taj koji je svakim dodirom s balunom unosio razliku u klasi. I dobro je da se Karoglan oslonio na svoga kapetana, ne treba eksperimentirati, nego proći dalje, Hajduk nastavlja u kupu, brani trofej i ovo je bio samo dobro odrađen posao. Ni više, ni manje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2022 23:50