StoryEditorOCM
Hajdukfriški podaci

Hajduk napravio veliki skok na ljestvici: UEFA objavila najnoviji poredak, Dinamo je i dalje najbolji hrvatski klub

Piše SN
12. srpnja 2024. - 20:20

UEFA je objavila najnoviju ljestvicu europskih klubova prema koeficijentima za sezonu 2024./2025. Poredak na njoj temelji se na učinku u zadnjih pet sezona u svim europskim natjecanjima.

Dinamo je najbolje plasirani hrvatski klub te se nalazi na 38. mjestu, što je za jedno mjesto bolje nego prošle sezone kada su bili 39. u poretku. Vrijedi spomenuti da su Modri bolje plasirani od Šahtara (40.) koji je osigurao izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka upravo jer su prošle sezone imali bolji koeficijent od hrvatskog prvaka, prenose Sportske novosti.

Nakon Dinama, najbolje plasirani hrvatski klub jest Rijeka, koja je 123. na ljestvici. Usporedbe radi, prošle sezone bili su 124., tako da su, kao i Dinamo, napredovali za jedno mjesto.

Veliki skok u odnosu na prošlu sezonu napravio je Hajduk. Splićani su bili na 156. mjestu, a sada su uspjeli ući u najboljih 150 te se nalaze na 145. mjestu i ostvarili su veliki uspjeh.

Napredovao je i Osijek, koji je prošle sezone bio 160., a sada se nalazi na 158. mjestu. Jedini hrvatski klub koji je nazadovao jest Lokomotiva, koja je prošle sezona bila na 265. mjestu, a sad se dogodio pad za tri pozicije te su 268. na ljestvici.

Na prvom mjestu je Manchester City, zatim slijede Real Madrid, Bayern i Liverpool. Peto mjesto, možda malo neočekivano, zauzima Roma, a najboljih 10 zatvaraju PSG, Villarreal, Borussia Dortmund, Chelsea i Inter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:54