StoryEditorOCM
Hajdukskupa zastava

Navijači su jednim transparentom Hajduku izbili čak 10 tisuća eura u samo dva tjedna

Piše SPORT SD
21. veljače 2024. - 14:02

Hajduk je u protekla dva kola HNL-a zaradio kazne u ukupnoj vrijednosti od 23.850 eura. Nije novost da su Bijeli iz sezone u sezonu "glavni financijeri" HNS-ove blagajne kada su u pitanju klubovi HNL-a, al zanimljivo je da veliki dio sankcija u protekla dva kola otpada na jedan transparent.

Naime, iz priopćenja disciplinskog suca Alana Klakočera evidentno je da 10.000 eura otpada samo na transparent crne boje s bijelim križem i bijelim natpisom “MOKOŠICA WHITE BOYS“.

"Kažnjava se i zato što su pripadnici navijačke skupine Torcide na sjevernoj tribini u 20. minuti istaknuli transparent crne boje s bijelim križem i bijelim natpisom “MOKOŠICA WHITE BOYS“, te je isti transparent bio istaknut do kraja utakmice, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 13.650 eura", tako je glasio dio priopćenja nakon 22. kola, a ovako glasi nakon 23.:

"Kažnjava se i zato što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcida tijekom trajanja cijele utakmice, na zaštitnoj ogradi istočne tribine istaknuli transparent crne boje s bijelim križem i bijelim natpisom “MOKOŠICA WHITE BOYS” dužine oko 2,5 m i širine oko 1,5 m, čime je počinjen prekršaj iz čl. 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 10.200 eura."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 04:12