StoryEditorOCM
Hajdukanaliza utakmice

Hajduk je u Slovačkoj bio lošiji od slabije i predvidljive ekipe, Bijeli nisu mogli odigrati ni ‘pionirsku‘ akciju

8. kolovoza 2024. - 21:07

Hajduk se s festivala dosade u Ružomberoku vraća u Split bez previše razloga za zadovoljstvo. Rezultat 0:0 pred uzvrat na prepunom Poljudu, u situaciji u kojoj ne vrijedi pravilo gola u gostima, Bijele i dalje čini favoritima za plasman u playoff Konferencijske lige, ali bezidejni pristup bez kreirane šanse protiv ekipe koju baš i ne zanima "igranje nogometa" definitivno je razlog za zabrinuti se.

Igrači Gennara Gattusa u prvom poluvremenu su imali nula udaraca na gol i jedan opravdano poništeni pogodak koji su zabili uz dosta sreće, a onda se u drugom dijelu sve svelo na udarac Filipa Krovinovića u 79. minuti, koji je djelovao opasno samo zato što je domaćem vrataru Tomášu Frühwaldu suigrač ometao vidno polje.

Ekipi kojoj je Tobol u stvorio popriličan broj šansi u 180 minuta i zabio tri gola, Bijeli nisu konkretno uspjeli ući u zadnju trećinu, a tolika razina međusobnog nerazumijevanja Gattusovih igrača u fazi napada, zbog kojeg su griješili i u onim najjednostavnijim situacijama koje i pioniri već znaju napamet, bacila je ružno svjetlo na cijelu predstavu Bijelih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:03