StoryEditor
Hajdukfešta u otoku

Hajduk je svečarsku utakmicu odradio i više nego uvjerljivo: za pola stoljeća OSK-a Bijeli im podarili pet komada

Piše Mišu Gulić
4. rujna 2019. - 22:07

Program obilježavanja 50 godina od osnutka kluba Otočani su zaključili na najbolji mogući način, domaćinstvom Hajduku kojeg se dočekalo ovacijama, što je bilo i očekivano ako se u obzir uzme da je Cetinska krajina "sva u bilom". Za ovu prigodu istrčali su domaći u prigodnim dresovima s povijesnim grbom kluba, a koji je u svom dorađenom obliku predstavljen na Svečanoj akademji prije 20-ak dana.

Okupilo se na stadionu Gola brda oko 1200 gledatelja. Nije da Hajduk gostuje svaki dan i još manje kao vodeći u prvenstvu te par dana nakon velike pobjede nad Dinamom. Baš sve se poklopilo Otočanima koji su dočekali sretne i vesele "bijele". Već je bilo prošlo 27 godina od posljednjeg i jedinog dolaska Hajduka, stoga je prije početka odmah pala i razmjena prigodnih poklona dvaju predsjednika, Rastislava Šimunovića kao domaćina i Marina Brbića.

Zadovoljan svime bio je i trener Hajduka Damir Burić koji ovih dana uživa zvjezdani status. Evo njegovih dojmova nakon utakmice u Otoku:

- Čestitan OSK-u na 50 godina postojanja, na svemu što rade u sportskom smislu i hvala im na ovom predivnom gostoprimstvu. Hvala i svim navijačima koji su došli na stadion, koji nas prate i koji su nam velika podrška gdje god da idemo. OSK-u naravno želim puno sreće u daljnjim aktivnostima, dobra su i zanimljiva momčad. Izrazito mi je drago što Hajduk dolazi i u manja mjesta, što diše sa svojim navijačima u svim krajevima.

A Hajduk je susret odradio i više nego uvjerljivo, na kraju glatkih 5:0. Daleko od toga da su domaćini bili potpuno podređeni, imali su i oni svojih velikih prilika, dobro su se predstavili publici i Hajduku. Na kraju su iskoristili mogućnost da u zapisnik natiskaju čak 23 nogometaša kako bi ih što više u životopisu imalo upisan nastup kontra velikog Hajduka. Secirati igru za ovu prigodu i nije bilo poželjno, jer pobjednici su ovog puta bili svi.

Splićani su očekivano doputovali bez udarnih snaga, ali i dalje je to bila jaka družina. Filip Bradarić se pojavio, ali samo kao gledatelj. Još će malo pričekati za prvi povratnički nastup. Bilježimo i kapetansku traku oko ruke Kalika.

Semafor

OSK Otok - Hajduk 0:5 (0:3)

Otok - SC Gola brda. Gledatelja: 1200. Sudac: Vesna Budimir (Split)

Strijelci: 0:1 Delić (9.), 0:2 Jakoliš (23.), 0:3 Kalik (44.), 0:4 Skorup (65.), 0:5 Kalik (84.)

OSK: Cvrlje, Mažurin, M. Bašić, Ajduković, Marković, T. Katić, Buljan, Labrović, Plavša, Petar Bašić, Domazet. Još su igrali: Vugdelija, Bitunjac, Križanac, I. Bašić, I. Katić, Ljubas, M. Barać, Matijašević, M. Vuleta, Jukić, Petar Bašić, A. Vuleta.

HAJDUK: Ljubić, J. Bašić, Svatok, Beširović, Kalik, Tahiraj, Dellova, Jradi, Eduok, Delić, Jakoliš. Još su igrali: Blažević, Relota, Batarelo, Ševelj, Skorup.

Klupskoj legendi OSK-a posebno priznanje

Još jedan lijep i svečan trenutak dogodio se nakon 20 minuta igre. Igru je tada napustio Petaš Bašić - Bosi, klupska legenda, dugogodišnji igrač i trener, ujedno i aktualni trener, koji je iskoristio ovu prigodu da aktivnu karijeru zaključi kontra Hajduka.

- Ovo je ispunjenje sna. Za jednog čovjeka iz ovog kraja koji cijeli život navija za Hajduka nema ljepšeg nego se oprostiti od igranja na ovakav način. Hvala Hajduku na dolasku, ovo je za nas još jedna lijepa crtica u povijesti i nadam se da neće proći ovolike godine čekanja na njegov ponovni dolazak., kazao je Bašić.

Inače, Petar Bašić u dresu OSK-a skupio je 168 utakmica kao igrač i još 112 kao trener-igrač, što je u svakom slučaju respektabilna brojka. Ovaj emotivan trenutak na igralištu je podijelio u društvu supruge i kćerkica. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 17:20