StoryEditorOCM
Hajdukraspršene iluzije

Hajduk je neozbiljan klub kojem uopće ne treba kontinuitet upravljanja

11. rujna 2024. - 14:00

Nikola Kalinić jučer je smijenjen s pozicije sportskog direktora Hajduka, zbog nezadovoljstva vodstva kluba njegovim odrađivanjem posla u kontekstu prodaje igrača te načinom komunikacije i javnim nastupima.

Ukratko, donedavni igrač Bijelih smijenjen je nakon samo tri i pol mjeseca jer je na izuzetno važnoj poziciji u organizaciji bio ono što je bilo i za očekivati da bude netko bez iskustva i sa skromnim kapacitetima za takvu vrstu posla.

Sama činjenica da je netko iz vodstva splitskog kluba mislio da je Kalinić dobar izbor za sportskog direktora poprilično je apsurdna i odluka o njegovoj smjeni zapravo je problematična u kontekstu očigledno iskrivljene percepcije Uprave Hajduka na čelu s Ivanom Bilićem i Nadzornog odbora na čelu s Aljošom Pavelinom.

Drugim riječima, iako je smjena Kalinića sama po sebi ispravna (i prekasno donesena) odluka, nevjerojatno je da je te ljude u toliko osjetljivom trenutku za klub netko "kupio" s floskuletinama o kontaktima, igračkom iskustvu kao relevantnom kvalitetom za funkciju sportskog direktora i neposrednim (nazovimo to tako) načinom komunikacije.

Da stvar bude još gora, Kalinić je na današnjoj bombastičnoj presici izravno optužio Pavelina da upravlja klubom i da je obmanjivao javnost. Tako je predsjednik NO-a ispao zapravo najnepametniji u ovoj priči koja isijava nesposobnošću i glupošću, a usto je sad već bivši sportski direktor svojim istupom naizgled potvrdio da je Pavelin izašao van okvira svojih ovlasti, na što se već ranije sumnjalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 15:26