StoryEditor
Hajduknije se imalo 100 tisuća eura

Hajduk je Husejinovića imao na nišanu, ali Mamić je otvorio 'kesu'

Piše PSD.
5. siječnja 2013. - 20:33
Said Husejinović prelazi u Dinamo, a Hajduk ga je imao na – nišanu! Gotovo na dlanu! Samo da je pravodobno uplatio Sarajevu 100.000 eura. Ljetos. A već u prosincu cijena je porasla... I ništa od Saida. S Koševa se usmjerio na Maksimir. Husejinović je “kao Anas”, kako bi rekli u Poljudu skauti (Rade Lasić op. p.) što su ga gledali. Sharbini, naravno. Ili kako ga sad tituliraju bliski Dinamu “kao Hulk”! Werderov Hulk... Brazilac Hulk u Zenitu?! Dobro, nećemo pretjerivati. No, rabi se i taj izraz.

Taj fantazista je iz Bosne i Hercegovine omirisao već bremenski Werder, ali se nije dugo zadržao na sceni Bundeslige. Vratio se na sarajevsko Koševo da se “reciklira” i sad iznova traži put prema europskim zvijezdama. Mislio ga je Hajduk “ćapit”, ali tanak je takujin u Poljudu, pa dok se premišljao ovih šest mjeseci Dinamo je bio brži, sa čvršćim argumentima prema Sarajlijama. Nego što ih ima i može imati Hajduk. Tako imamo još jedan duel na daljinu Hajduk – Dinamo. Preslikavao se i na Mehmeda Alispahića, na primjer, kad smo gledali gdje će taj vezist iz Šibenika (eno ga, modri dres parkirao je sad u Rijeci). Svjedoci smo i “signala” koji se pletu oko Marija Maloče, a dolazak Husejinovića u Maksimir sigurno otvara još jedno mini-poglavlje. Vječni dvoboj, blizu i daleko. Treba priznati: iz poljudskog rakursa promatrat će se “četvorim očima” kako igra taj Said “čarobnjak”, je li fantazist balkanskog štiha kojega je baš trebalo preoteti ili će svi reći, “bah, neš’ ti...” U svakom slučaju, intriga više za proljeće HNL-a.

Priča u svome začetku ide dotle da ga je trener Hajduka Mišo Krstičević prošlog ljeta, u društvu Rade Lasića, Hajdukova nekadašnjeg člana Nadzornog odbora, ali redovitog promatrača i poznavatelja BiH nogometnih prilika – gledao uživo. S namjerom. Krsto i Rade. Na tribinama Koševa. Po svoju, kako to oni vole, kupe kartu, da ih se ne vidi. Tako je Krstičević i Zelinu gledao. Inkognito. Kasno proljeće prošle godine, igrali su Sarajavo – Borac (Banja Luka), u dvogledu Krstičevića i Lasića bio je – Husejinović. Zadovoljio je! Umije s loptom! Navodno ga je Krstičević kasnije zazvao i na mobitel. Husejinovića. U glavu. - Mladiću, čestitam, ja bih želio da ti dođeš u Hajduk! - kruži priča da mu je Krstičević rekao.

Trener je, dakle, rekao “da” i sad je trebalo završiti tu priču na relaciji Sarajevo – Hajduk. U tim burnim ljetnim vremenima mijena i besparice u Poljudu se nisu htjeli obavezati na 100.000 eura odštete Sarajevu. Nisu bili sigurni. Okrenuli su se potrebnijim kadrovima, Avdija Vršajević (60.000 eura prema Čeliku), Danijel Stojanović i nadasve – 300.000 eura za Antona Maglicu. Na to sve da još dodaju i za Husejinovića nešto eura – odustali su. Kao, pratit ćemo ga dalje... Da, ali se i cijena promijenila. Navodno je Sarajevo, sudeći po “be-ha” izvorima odbilo u prosincu naznake razgovora s Hajdukom na temelju cijene od 100.000 eura.

Svaki je bolji kupac ozbiljan i korektan

Sad Dinamo daje barem 200.000 eura i govori kako je “Dinamo ozbiljan i korektan klub”. Našli su u Dinamu boljeg kupca, pa kako ne bi bio ozbiljan i korektan klub. Cijena igrača se u međuvremenu podigla – kako se tvrdi iz dobro informiranih krugova – navlakušom. Jer, za Husejinovića se spominjao i interes moskovskog CSKA za 24-godišnjeg veznjaka koji je ujesen postigao pet golova i sevirao pet asistencija za klub čiji se navijači nazivaju “Horde zla”... No, ne ide u CSKA, ide u Dinamo. Možda se sjeti da ga je Krstičević nazvao i rekao “momak, dobro igraš...” Pratit ćemo se.SLAVEN ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2022 18:22