StoryEditorOCM
HajdukIli pukovnik ili...

Hajduk i dalje vodi, ali je propustio stvoriti pravu zalihu pred Dinamom, a što tek sad slijedi... To je ključ za titulu

Piše Ivan Renić
19. rujna 2023. - 19:12

Istra, pa Gorica... Baš kad se najmanje očekivalo Hajduk je kiksao. Nadvio se oblak sumnje nad Poljudom. Opet. No, možda je bolja sumnja nego euforija. Jer sada povjerenje navijača opet valja izgraditi. A utakmice u kojima Bijeli to trebaju učiniti su, u najmanju ruku, zahtjevne.

U subotu na Poljud stiže Lokomotiva. I to će u sljedećih mjesec dana za Hajduk biti najlakša utakmica. I to daleko najlakša, a sjećamo se kako je završilo posljednje gostovanje Ferate na Poljudu... Šok i nevjerica i tada su bili na licima navijača. Pobijedila je Lokomotiva s 4:3.

Nakon posrtanja protiv Istre i Gorice, sasvim je jasno da Hajduk pobijediti mora. Ne upadamo u očaj i još jednom notiramo kako je Hajduk i dalje prvi. Kako – tako, ali i dalje su vodeći. Dinamo tek mora pobijediti da bi preskočio Bijele, a pitanje je hoće li se to zaista i dogoditi. Ali kako bi se tu održali trobod kontra Lokomotive je obaveza.

A pazite što potom slijedi hajdukovcima. Tri utakmice, tri derbija. Prvog dana u listopada na Poljud stiže Dinamo. Najveći hrvatski derbi mogao bi tako biti okršaj za prvo mjesto. Bijeli su bili uspješniji u prvom kolu, a vrijeme je i za prvu pobjedu u Poljudu od travnja prošle godine. Ako ste mislili da će Lekini momci nakon toga barem malko predahnuti – prevarili ste se.

Uslijedit će gostovanje na Rujevici. A Rijeka će čekati kao zapeta puška. Osokoljena dolaskom Pjace i sjajnom formom Pašalića, Sopićeva momčad će nesumnjivo biti “nabrijana” na Hajduk. Trebao bi to biti i Livajin povratak na Rujevicu, pred publiku koja ga je uzela na zub.

I za kraj ovog niza – Osijek! U ovom trenutku najefikasnija momčad lige bit će gost u Splitu. Ni oni nisu u veselom trenutku. Pobijedili su samo Goricu, i to s 1:0. Pred Bijelima je dakle vatreni listopad. Ili pukovnik ili pokojnik. Nade u titulu mogu se opet rasplamsati. Već pobjeda nad Lokomotivom podgrijala bi sada mlaki optimizam pred derbi. Hajdučkom puku ne treba puno. U jednom ili drugom smjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 19:15