StoryEditorOCM
Hajdukklakočer bez milosti

Hajduku drakonska kazna zbog ponašanja navijača na derbiju, Dinamo prošao puno bolje iako su BBB zapalili tribinu

Piše SPORT SD
3. svibnja 2023. - 16:23

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 32. kola, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 18.500 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 9.300 eura) i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a, 10.000 eura) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo. Gostujuća navijačka skupina BBB, smještena na ograđenom dijelu jugozapadne tribine, u 79. minuti zapalila je tri baklje, od kojih su dvije bačene na atletsku stazu i dvije dimne kutije koje su  radile dim plave boje. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (oko 7.000 pripadnika) od 2. do 3. minute pali sedam baklji koje su bačene na atletsku stazu, dok u razdoblju od 51. do 55. minute pale pedesetak baklji, od kojih je 45 bačeno na atletsku stazu ispred iste tribine te dvije baklje na teren za igru kojom prilikom je došlo do prekida igre u trajanju od 60 sekundi. Također, u istom vremenu je bačeno pet topovskih udara te su zapaljene četiri dimne kutije koje su radile dim narančaste boje.

Od 5. minute na desnoj ogradi sjeverne tribine izvješen je transparent duljine petnaestak metara s natpisom “White boys“ i južnjačkom zastavom (zastava konfederacije) te zbog toga što domaća navijačka skupina Torcida od 14. minute uzvikuje “Ubij, ubij purgera“.

GNK Dinamo kažnjen je jedinstvenom kaznom od 6.200 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 1.500 eura) i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a, 5.000 eura) gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo. Navijačka skupina BBB, smještena na ograđenom dijelu jugozapadne tribine, u 79. minuti zapalila je tri baklje, od kojih su dvije bačene na atletsku stazu i dvije dimne kutije koje su radile dim plave boje, te su u razdoblju od 60. do 70. te 80. i 90.+5 minute zapalili nekoliko sjedalica na istoj tribini. Navijačka skupina BBB u 1. i 74. minuti uzvikivala je ‘’Ubij, ubij tovara“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:00