StoryEditor
Hajduknisu se nametnuli

Hajduk ‘čisti’ svlačionicu: na Poljudu planiraju nove posudbe, odlaze Blagaić i Ljubić?

4. kolovoza 2020. - 09:59
Paun Paunović/HANZA MEDIA

Hajduk ima važnu stavku da u idućem razdoblju razigra mlade igrače i svoj potencijal, ali je jasno da svi neće imati priliku isto uraditi u bijelom dresu.

Na stolu sportskog direktora Ivana Kepčije mnoge su adrese i kontakti, treba razvrstati pojedine igrače kao što su uspjeli ovog proljeća profitirati u slučaju Tonija Teklića koji je na najbolji mogući način iskoristio polusezonu u dresu Varaždina. Ivan Delić je još u Istri 1961 koja igra kvalifikacije, a Michele Šego je iz Slavena preselio u ljubljanski Bravo.

Nakon što je Dino Skorup došao u Varaždin, nove se posudbe planiraju u Poljudu. Premda u Hajduku to ne vole govoriti unaprijed, novinari su ti koji trče ispred trenutka objave.

Zadržimo se sada na dvojici imena. Marin Ljubić je vratar koji je iskazao svoj nesumnjiv potencijal svaki put kad bi ga se pozvalo pod zastavu i da vadi vruće marune iz vatre.

Ipak, to mu nije pomoglo da se minulog proljeća probije makar do nove šanse, što ima i nema logike. Nisu mijenjali Posavca ni nakon kikseva, sačuvali su Jožinu standardnost. No, Ljubiću je jasno da bi trebao braniti i da samo sjedenjem na klupi neće dogurati koliko bi mogao da je u stalnoj žiži, odnosno žarištu utakmica.

image
Damir Krajač/HANZA MEDIA

‘Poučak Teklić’

Za Ljubića (junaka jednog derbija protiv Dinama) svojedobno je interes pokazivala (ne samo) Gorica, a iz Gorice su poslani signali kako je Hajduku zanimljiv - Kahlina, ali košta. Ne ulazeći u tu kombinaciju i trokut (jer valja vidjeti i što će biti s Posavcom), sigurno je da bi Ljubić trebao otići dalje. Ne na kaljenje, jer se iskalio, ali negdje da grabi i bere minutažu.

Jakov Blagaić je drugi primjer, fantazista koji nam se tako svidio na pripremama u Turskoj, izborio je i početni sastav na startu nastavka, post-korona sezone. Ali, kako Hajduk nije igrao dobro, tako se i Jale uklopio u sivilo, odnosno dobijao je sve manje i manje prilike.

Drugim riječima, nije se do kraja nametnuo. Pa bi i za njega bilo dobro da iskoristi „poučak Teklić”. Kako će Blagaića sistematizirati Ivan Kepčija sa suradnicima, tek će nam objaviti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 11:00