StoryEditorOCM
Hajdukeuropa

Hajduk doznao mogućeg protivnika u trećem pretkolu Konferencijske lige, ždrijeb nas nije mazio, prva u gostima

Piše Sport SD
22. srpnja 2024. - 13:55

Hajduk u četvrtak s početkom u 21 sat na Poljudu igra prvi susret drugog pretkola Konferencijske lige protiv HB Torshavna, a danas je saznao ime potencijalnog protivnika u trećem pretkolu. To je poraženi iz susret slovačkog Ružomberoka ili turskog Trabzonspora. Prva je utakmica na rasporedu 8. kolovoza u gostima, a uzvrat 15. kolovoza na Poljudu. 

Hajduk će biti nenositelj u playoffu Konferencijske lige ako će igrati protiv šestoplasirane momčadi slovačkog prvenstva, dok bi Bijeli u slučaju okršaja s Turcima vrlo vjerojatno bili nositelji.

Jedno od pitanja navijača jest može li Ivan Rakitić već u četvrtak debitirati za splitski klub? Može! Hajduk ima mogućnost dodavanja dvojice igrača na inicijalni popis za utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige s HB Torshavnom i to najmanje 24 sata prije utakmice, s tim da klub prvo mora potvrditi da igrač ima pravo nastupa u domaćem prvenstvu. Tako bi Rakitić, iako je posljednju utakmicu za Al Shabab odigrao još 27. svibnja, prve minute u bijelom dresu mogao upisati već u srazu s momčadi s Farskih otoka.

image

Ivan Rakitić

Vojko Basic/Cropix

Ipak, ako je suditi po dosadašnjim izjavama Gennara Gattusa, to se, uzimajući u kontekst Rakitićevu fizičku spremu, za sada ne čini izglednim. Talijanski stručnjak jasno je dao do znanja da svim igračima pristupa jednako, da uopće ne gleda ‘imena‘, a bude li se vodio tim principima i u četvrtak, Rakitića će navijači na Poljudu vidjeti vjerojatno tek na predstavljanju prije utakmice. Realnija opcija za debi trenutno izgleda otvaranje HNL sezone, odnosno 4. kolovoza kada će Hajduk u prvom kolu ugostiti Slaven Belupo.

Hrvatski doprvak Rijeka saznao je tko će mu stajati na putu u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, naravno uz uvjet da prvo "preskoči" rumunjsku Hunedoaru u drugom pretkolu.

Ples kuglica u Nyonu odredio je da će Rijeka (u slučaju prolaska) u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv boljeg iz dvoboja moldavskog Šerifa ili švedskog Elfsborga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:31