StoryEditor
Hajdukbitka za europu

Hajduk bez Bradarića i Jaira, umjesto njih uskače dvojac otpisanih

3. svibnja 2019. - 21:26
hajduk_lokomotivai16-050818

Povratak otpisanih! 

Otpišeš, usmjeriš prema vratima, praktično ih prekrižiš, pa ih onda - pozoveš u pomoć. Profesionalizam je to. Ne treba se snebivati, ali tako to u životu dođe, u trenutku postaneš potreban od onih koje si gurao van svoga života...

Hajduk zbog žutih kartona ne smije u subotu računati na pomoć svoga kapetana, lijevog braniča Domagoja Bradarića, te prvog strijelca, najboljeg Brazilca u Hajduku svih vremena Jaira. A i Adam Gyurcso u napadu je nešto ozlijeđen. I kako će ih onda nadomjestiti? Fali lijevi bek i napadač.

1. Andre Fomitschow je realna opcija da zaigra na poziciji lijevog beka.

2. Mirko Ivanovski, oko koga smo dosta pisali kako je centarfor kojega Oreščanin ne vidi, jedna je od realnih opcija da uđe u vrh napada, ako ne mislite da bi se moglo kombinirati s dosad neuvjerljivim Francescom Tahirajom (nema dobru skok igru, niti leđima može držat obranu), a Ivan Delić više kandidira za Caktaševu poziciju, kad zatreba popuna na mjestu “desetke”. Neće valjda Siks “kemijati” sa – Basselom Jradijem???

Ivanovski je na primjer znao golove uvaljivati baš Inter Zaprešiću, kao i Istri, to su utakmice, mušterije po njegovoj mjeri.

Fomitschow pak, nema objektivnih šansi da se i dogodine nađe među “bijelima”, no profi je koji osim zajedničke slike u glasovitoj “aferi pršut”, ne zaslužuje iole prigovore na svoj rad.

Obojica su – pod ugovorom, pa premda su popisani za otpis ipak su u datom trenutku – mobilizirani! Zašto da Oreščanin ne posegne za njima?

Otpisani vode u Europu? Zašto ne, ovo je ionako bila čudnovata sezona, pa je moguće i da Fomitschow i Ivanovski s izlaznicom u rukama, pečatiraju Hajduku pobjedu u subotu kao ulaznicu u Europu.

 

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 04:00