Hajdukkomentar

Hajdučka pjesma je odjekivala sa svih strana: Bijeli su slomili Goricu, prvi put u petom pokušaju, Jairo i Juranović oduševili

Piše Slaven Alfirević

Šerif u Poljudu je – Jairo, dobili smo na tu pitalicu konačan odgovor u 67. minuti, da proradi konačno i on u redovima Hajduka.

Dva presudna pogotka su njegova. Brazilcu je pripomogao Eduok u akciji kod drugog pogotka, a prethodno Barry za 1:0 u prvom, da bi se onda  posrećilo i – Juranoviću! Kapetan desni bek zabio je fantastičan gol u rašlje za 3:0, pa i on značku šerifa može zadjenuti o prsluk.

- Dame i gospodo, vrijedilo ga je čekati, kapetan Josip Juranović! – začulo se s razglasa, malo igrača doživi tako javnu promociju u eteru iznad poprišta takmičenja.

Publika u ekstazi

Velika većina od čak 14.054 prisutnih nakon 3:0 pala je u potpunu ekstazu oduševljenja. Hajdučka pjesma je odjekivala sa svih strana, kao eho, Hajduk je slomio Goricu, prvi put u petom pokušaju, slavio je novu pobjedu u prvenstvu i nastavio tamo gdje je u Koprivnici samo načas posrnuo, zastao.

Šerif od koga su se hajduci pribojavali, Senegalac Cherif Ndiaye iz redova Giorice isključen je kod stanja 1:0 što je pripomoglo da se Hajduk razigra, dobio je dupli žuti karton, a mogao je biti isključen i ranije, krajem prvog dijela kad je faulirao “bijele”, a igra već bila zaustavljena.

Vidulin otežao život sam sebi

Ta je prigoda u 45. minuti rezultirala pogrdama na račun suca Vidulina koji se pak razmahao žutim kartonima, a Nidayeu nije htio odmah izvaditi crveni karton.

Pa su se tijekom meča ljutili na suca i jedni drugi, što ne može bit dobro. Splitska publika mu je vikala “cigane, cigane”, a ni Sergej Jakirović s klupe Gorice nije odavao dojam sretnog čovjeka. Rekli bismo da je sudac Vidulin otežao sam sebi život, nisu mu prosudbe bile toliko loše koliko su na momente djelovale zakašnjelo.

U 15. minuti Gorica je tražila najstrožu kaznu u startu Ljubića na Dvornekoviću, ali se čini da je Hajdukov vratar pravodobno intervenirao, baš nas zanima procjena s malih ekrana.

Sudac Vidulin bez obzira na sve ne treba biti glavni akter ove utakmice koja je Hajduka prikazala u opreznijem svjetlu (4 – 3 – 1 – 2, na tragu najava da će Burić popuniti vezni red). Međutim, nadasve upornog s jasnom taktičkom idejom kako Gorici oduzeti prostor za njihove ubitačne kontre, te je naposljetku slomiti.

Golovi Jaira promeću ga u prvog “šerifa” utakmice, a upečatljiv je bio pljesak, gotovo ovacije što ih je pobrao Eduok kad je zamijenjen, on je nedvojbeno novi miljenik Splićana. 

Rezultati by SofaScore
#HAJDUK#NK GORICA#JAIRO DA SILVA