StoryEditorOCM
Hajdukprva hnlž

Hajdučice u novu sezonu kreću jače za pet novih igračica, stigle su iz cijelog svijeta

Piše Sport SD
25. kolovoza 2023. - 11:42

Nogometašice Hajduka ulaze u završni dio priprema za sezonu 2023/2024. Ekipa trenerice Tamare Benković jača je za pet novih igračica. Konkurenciju na krilnim pozicijama zaoštrit će Japanka Ayuri Terawaki, pristigla iz Rijeke - javlja Hajduk.hr.

- Vrlo sam sretna i zadovoljna zbog potpisa za tako veliki klub kao što je Hajduk. Svi u klubu poželjeli su mi toplu dobrodošlicu. Borit ćemo se za najviše ciljeve.

Napadački dio predvodit će Amerikanka Morgan Turner koja je posljednji angažman imala u Portugalu.

- Grad je prelijep, a klub sjajan. Zabavno mi je istraživati novu sredinu, jer nikada nisam bila u Hrvatskoj. Drago mi je što ovdje mogu pokazati svoje vještine i vidjeti koliko se u ovoj sredini ulaže u ženski nogomet. Mislim da iskustvom stečenim u Portugalu mogu puno pomoći ekipi. Poznato je da je naš cilj usmjeren na osvajanje prvenstva i svi ćemo se fokusirati da to i ostvarimo.

Sredinom terena će ordinirati Sanja Ratković, nogometašica s iskustvom igranja u Poljskoj.

- Prvi dojmovi su fantastični, zadovoljna sam uvjetima, a ekipa je sjajna. Novopridošle cure su se lijepo uklopile. Nadam se da će mi međunarodno iskustvo pomoći u izvedbama na terenu te da ću savjetima pomoći svojim suigračicama. Također, važno je da na terenu u pravim trenucima donesem ključne odluke koje će pomoći ekipi u ostvarivanju što boljih rezultata. Hajduk je veliki klub pa su takva i očekivanja. Nadamo se da će klub biti tamo gdje i pripada, u samom vrhu. 

Društvo između dva šesnaesterca imat će u liku Lucije Vrdoljak koja na Poljud stiže iz švicarskog Grasshoppera.

- Super mi je u Hajduku, ekipa je složna i sjajna. Odlično se slažemo s trenericom, pripreme su naporne, ali treninzi su odlični. Težimo najvišim ciljevima i dat ćemo sve od sebe da ih ostvarimo, a san mi je zaigrati na punom Poljudu.

Obranu će učvrstiti iskusna Tea Pedić na poziciji stopera, čiji je posljednji angažman bila mostarska Emina.

- Uvjeti su sjajni, uprava je odlična, većinom mladi ljudi puni motivacije za radom. Hajduk sam odabrala, jer je svakome tko je rođen u Dalmaciji pa tako i meni, san obući bijeli dres. Ne bih puno pričala o očekivanja, idemo utakmicu po utakmicu. Fokus je na prvoj utakmici protiv Agrama pa nakon toga na svakoj sljedećoj, bez puno priče i velikih najava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 20:52