StoryEditorOCM
Hajdukprva HNLŽ

Hajdučice slavile u derbiju kola na Poljudu, Dinamo je poveo, uslijedio je veliki preokret

Piše Sport SD
9. rujna 2024. - 06:58

Igračice Hajduka u derbiju drugog kola Magenta 1. HNLŽ pobijedile su Dinamo s 3:1. Hajdučice su do tri boda došle preokretom i uz visoku dozu borbenosti i trke.

Nije dobro počelo za Bijele, već u 12. minuti gošće su povele. Bila je to akcija u tri poteza, duga lopta iz obrane, prebacivanje glavom i trk Lotte Rendulić koja je pobjegla svojoj čuvarici i vrlo spretno iz kontakta uspjela sa 16 metara pogoditi desni kut. Igralo se potom vrlo angažirano i borbeno s obje strane, ali gotovo bez pravih prilika. Jedinu su kreirale Bijele u 36. minuti.

Ana Bakalar je idealnom loptom dovela Janju Čanjevac u situaciju jedan na jedan, njen šut otišao je metar od lijeve vratnice, tamo je stigla Andrea Grebenar i šutirala u padu iz teške situacije, a lopta je zapela na okviru gola. Kad je izgledalo da će gošće na pauzu otići s prednošću, vlastitom nesmotrenošću vratile su suparniice u igru. Grebenar je s gol aut linije pokušala odigrati povratnu loptu, netko iz obrane Dinama je uklizao i oborio je, a sudac Dario Kulušić bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Sigurna je s 11 metara bila Bakalar i loptu poslala u mrežu uz desnu vratnicu.

Hajdučice su i u nastavku bile nadmoćnije, pritiskale su svoje protivnice, iskazale iznimnu fizičku moć, ali su i do drugog pogotka došle nakon pogreške u obrani Dinama. Duga lopta pala je u šesnaesterac gošći, vratarka Ana Filipović loše je procijenila i ostala kratka, a Grebenar lukavo nastavila s kretanjem i iskosa s pet metara ubacila loptu u praznu mrežu. Samo tri minute kasnije Hajduk je stigao do nedostižna dva gola prednosti. Bijele su odigrale uspješnu kontru, Anja Prskalo ušla je u šesnaesterac i malo iskosa s desna pogodila bliži kut. Rezultat se do kraja nije mijenjao i hajdučice su proslavile drugu uzastopnu pobjedu.

ŽNK Hajduk - ŽNK Dinamo  3:1 (1:1)

Magenta 1. HNLŽ - 2. kolo

Stadion: Poljud

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

Strijelkinje: 0:1 Rendulić (12), 1:1 Bakalar (41-11 m), 2:1 Grebenar (74), 3:1 Prskalo (77)

Hajduk: Faković, Dulčić (od 46. Sušak), Pedić, Dubravica, Brnić (od 51. Vlajčević), Bukač (od 73. Vlastelica), Kukavica, Bakalar (od 56. Mišura), Bagarić (od 73. Prskalo), Čanjevac, Grebenar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 10:50