StoryEditorOCM
Hajdukpogledajte video

Grdović iz lože poveo himnu Dalmacije, tu je i mnoštvo drugih poznatih hajdukovaca

Piše Ivan Renić, Frane Vulas
25. kolovoza 2022. - 21:02

- Dalmatinac saaam – orilo se Poljudom. A onda je u poljudskoj loži ustao Mladen Grdović. Podignuo je obje ruke visoko u zrak, na pozdrav Torcidi. Sjever mu je uzvratio gromoglasnim navijanjem uz taktove njegove najpoznatije pjesme koja je godinama već na Poljudu nezaobilazna.

Nije Grdović htio propustiti Hajdukov europski spektakl. Villarreal je i ponajvećeg hajdukovca na estradi namamio na tribine.

U loži su i dvojica hajdukovaca koje ne viđamo svaki dan, doduše Osječanin Petar Krpan navrati tu i tamo u svojstvu trenera u HNS-u, ali smo zatekli i Darka Dražića, kapetana momčadi s kraja osamdesetih koji je svojedobno bio i trener u drugoj momčadi Hajduka, ali ga baš odavna nismo vidjeli u Poljudu, osim što je bio na otvaranju fan-shopa u Makarskoj prije mjesec dana.

Na utakmici Hajduka i Villarreala najveće zvijezde u loži Poljuda nisu bili bivši nogometaši „bijelih”, već Toni Kukoč u Hajdukovom dresu sa svojom sedmicom na leđima i - Mladen Grdović.

Stigao je i gradonačelnik Splita Ivica Puljak u pratnji dogradonačelnika Antonija Kuzmanića. Došao je i župan Blaženko Boban. U mnoštvu lica s nogometnim CV-jem vidjeli smo u loži i oko nje izbornika Zlatka Dalića, Stipu Pletikosu, Roberta Jarnija, Ivana Strinića, Slavena Bilića, Senijada Ibričića, Nikolu Jerkana, Sergija Krešića, Zlatka i Zorana Vujovića, Ivana Gudelja, Mila Nižetića, Franka Bogdana, Kazimira Vulića, Matu Bilića, Igora Musu, Tonča Gabrića, Vladimira Balića, Marina Biliškova, Darka Dražića, Petra Krpana, Dragu Čelića, Zorislava Srebrića... Stigao je i prvi čovjek Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 06:53