StoryEditorOCM
Hajdukprvenstvo

Gosti su pružili jak otpor juniorima Hajduka na Poljudu i odnijeli vrijedan bod kući

Piše Sport SD
4. prosinca 2023. - 06:56

Vrlo dobar otpor juniorima Hajduka pružio je sastav Kustošije i vraća se kući s jednim bodom. 

Gosti su prvi došli do vodstva. U 18. minuti iz obrane je ispucana duga lopta u šesnaesterac Hajduka. Stoperi Bijelih bili su uspješni u skoku, ali je odbijenu loptu prihvatio Marino Kukoč i iskosa s desne strane je snažno zakucao u mrežu. Uzvratili su nešto kasnije domaći, pokušao je Luka Vušković odličnim udarcem s 28 metara, ali se obranom istaknuo Luka Božinović. Deset minuta trajalo je vodstvo Kustošije, a onda je momčad trenera Zlatka jerkovića vrlo lijepom kombinacijom došla do poravnanja.

Akciju je pokrenuo Ivan Krstanović, Lovre Lončar na boku je pronašao Luku Juraka, a njegov precizan centaršut dočekao je na drugoj vratnici Ante Kavelj i sa sedam metara plasirao loptu u gol. Do kraja prvog dijela jedni i drugi stvorili su po jednu priliku. Najprije je Karlo Kovačić glavom s pet metara šutirao preko okvira Hajdukovog gola, a u samoj završnici je precizan udarac Ivana Ćalušića s 18 metara u donji desni kut obranio gostujući vratar.

Hajduk je u drugom poluvremenu imao inicijativu, pokušavali su njegovi igrači doći do tri boda i stvarali šanse, ali nekoliko prilika imali su i gosti. U samoj završnici Bijeli su dva puta zaprijetili iz prekida, ali bez uspjeha. Posljednju je šansu propustio Vušković u sudačkoj nadoknadi. Bio je najviši u gužvi u šesnaestercu i dobar centaršut s lijeve strane glavom poslao preko gola. 

JUNIORI: Hajduk - Kustošija   1:1  (1:1)

HNL - 15 kolo

Stadion: Poljud

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

Strijelci: 0:1 Kukoč (18), 1:1 Kavelj (28)

Hajduk: Bezeljak, Hodak, Pavić, Vušković, Shahini, Krstanović, Kavelj Jurak (od 54. Reić), Bobanović (od 41. Ćalušić), Lončar (od 78. Carev), Bačić (od 83. Antunović).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 20:02