StoryEditorOCM
Hajdukdovoljno za pobjedu

Gost komentator: ‘Hajduk igra bez energije i pritiska kako to juniori rade, a najviše me razveselio gol Sahitija‘

23. travnja 2023. - 10:31

Za Hajduk je ovo bila odrađena utakmica, točno samo da se dođe do pobjede. Najbolje od svega bio je Sahitijev gol, rekao bih modrićevski, za pogledati i uživati u tom sjajnom potezu. Benrahouov gol je gol Deana Računice, uvelike podsjeća na pogotke kakve je postizala bivša Hajdukova „desetka“. - prokomentirao je Ivan Pudar prvenstvenu pobjedu Hajduka nad Varaždinom.

No, ostaje ono što sam i prije govorio, da „bijeli“ nemaju igru, nema tog domaćeg pritiska. Publika želi što više, energije, pritiska, takvim nastupom su nas razveselila Hajdukova djeca, juniori, koji djeluju puno kvalitetnije i svrsishodnije od prve momčadi.

Naravno, uvijek treba razlučiti juniorski od seniorskog nogometa, ali isto tako se u nogometu ne pita koliko tko imaš godina, već znaš ili ne znaš. Čitam komentare po portalima, navijači pišu da treba dati juniorima da njih jedanaest odigra jednu utakmicu za prvu momčad, netko piše da im treba samo pridodati Livaju...

Susret protiv Varaždina bila je za Hajduk normalna, tekuća utakmica. Varaždin ništa nije pokazao, niti agresivnost. Osobno su me razočarali Šego i Teklić, očekivao sam više od njih dvojice. Prvenstvo se privodi kraju, ni Hajduk ni Varaždin ne mogu ni gore ni dolje na tablici, to se i vidjelo u igri.

Na kraju, moram pohvaliti Marijana Budimira, on je prvi i jedini zaslužan za sve uspjehe juniora „bijelih“. Postavio je igru, izvukao maksimum iz igrača. Budimir je velika perspektiva Hajduka, koji je uvijek najveće rezultate postizao kad je imao domaće igrače u momčadi. Među juniorima Pukštas je jedini stranac, ali ja ga zovem Leopard, jer je kao onaj najmoćniji tenk Leopard što ga Ukrajinci trebaju. Nikad ne staje, grabi naprijed, kopa iz sjene, podsjeća me na Gudelja iz mog vremena. Druga je stvar hoće li klub prepoznati Pukštasa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 00:29