StoryEditor
Hajdukdio hajduka u blaugrani

Goran Vučević radit će za prvu momčad Barcelone: Ne smijem otkriti detalje, ali funkcija je vrlo visoka!

30. listopada 2017. - 10:27

Bivši sportski direktor Hajduka počinje novi život, taman je potpisao na dvije godine za Barcelonu, kao skaut prve momčadi.
O tome smo već javljali zadnjih dana, kako je kombinacija njegova profi-povratka na Camp Nou gdje je bio igrač od 1992. do 1997. sasvim realna, a sad je sve to definirano i potpisom. Vučević je tajni skaut Barcelone pri prvoj momčadi. Tajni, koliko to može biti.

- Čeka me veliki izazov i puno putovanja, ali u tom poslu sam ionako bio otprije, odavna sam u kontaktu s Barcelonom, nikad nisam ni prestao biti na liniji, znam što me čeka.

Po uzoru na Barcu stvarao je Hajdukovu paukovu mrežu

Kao što je i sam u Hajduku pravio mrežu skauta, sad je postao skaut Barce. Očito je kako je svoju mrežu u Poljudu preslikavao na način na koji to Barcelona radi. I davao naputak “agentima”, inzistirao da budu maksimalno tajanstveni.

Po ugledu na Barcu stvarao je u Poljudu paukovu mrežu pomagača i tako doveo u bijeli dres Juranovića, Tudora, Tomu Bašića, Ismajlija, Kalika...

Sad je on u tajnoj ulozi u Barceloni, ne smije se otkrivati. Ni puno pričati. Samo što mu mladi igrači nisu prioritet nego traga za pravim, gotovim profesionalcima po Europi. Koji bi odmah mogli stati rame uz rame s Messijem u jedanaestorici “blaugrane”.

- Prezadovoljan sam da su se dogovori finalizirali ugovorom. Funkcija je vrlo visoka, pri prvoj momčadi. U prvi čas nisam ni mislio da će biti toliko istaknuta. Ali, znam što me čeka. Točno je da mi je Barcelona drugi dom. Naravno, prvi je bio i ostao Hajduk. Ništa bez Hajduka, da nije bilo Hajduka ne bih do Barcelone stigao ni prvi, ni drugi put. Hajduk je prvi dom, ali i ovdje se osjećam kao kod kuće.

Posao smo detektirali kao skautiranje pri prvoj momčadi. Vučević bi trebao kontrolirati europsko područje, prije svega teritorij Engleske, Njemačke, pa Balkana...

- Ne smijem otkriti nikakav detalj, samo da je funkcija visoka, zahtjevna, iziskuje dosta putovanja i nadgledanja igrača.

Iz Barcelone, iz redakcije Sporta, potvrđeno je kako je to posao kojeg vodi i nadgleda Pep Segura. Njega smo spominjali kad je Borja Lopez došao u Hajduk, kako je sadašnji sportski direktor “bijelih” Mario Branco preko Segure dobio papire za Lopeza, ali to je čista koincidencija. Lopez s Vučevićem nema nikakve veze.

- Segura je drugi čovjek Barcelone i ja sam pod njegovom komandom – potvrdio je.

Epizoda da je bio savjetnik Nikoli Vlašiću pri odlasku u Everton gdje je donedavna bio još jedan bivši igrač Barcelone Ronald Koeman, nije mu trebala pomagati, još manje je presudila.

Vučević je govorio kako je odavna u kontaktima s Barcelonom, osim kad je bio direktor u Hajduku kada je razumljivo imao drugačiji fokus. Ali, upozorio je svojedobno Barcu na Luku Modrića, pa kasnije i na Rakitića kojega su uzeli, za razliku od Modrića.

Govorio o Perišiću i Pjaci

U zadnje vrijeme, godinu dana nakon što je otišao iz Hajduka govorio im je o Perišiću i o Pjaci. Znaju na kakve ih je igrače upozoravao, dok još nisu dosegnuli svoje današnje vrijednosti.

I to je očito bila važna činjenica da Pep Segura “priveže” Vučevića u svoje dvorište, da mu dade dvogodišnji ugovor, a ne samo ovako da se oslanja na savjete tu i tamo.

Od Vučevića žele imati koristi cijelo vrijeme.

Koji je prvi zadatak, pitamo?

- Ne smijem ništa o tome govoriti.

Za napomenu, Pep Segura vodi, a poznato je da su tu i neki bivši igrači Barcelone, dobra znana imena kao Bakero, Amor, Urbano...

Hoćete li sad preseliti živjeti u Barcelonu?

- Da, logično je da ovdje preselim, moram tu živjeti, a puno ću vremena provesti na putovanjima.

Jeste li odabrali već kvart u kojem ćete živjeti, možda tamo gdje ste prije 25 godina živjeli kao igrač u Cruyffovo doba?

- Puno me pitate, znam samo da ću ovdje doseliti. Svaki čas sam ovdje, Barcelona je moj drugi grad, drugi dom.

A obitelj hoće li stići za vama?

- Da, najvjerojatnije će i cijela familija doseliti za mnom, vrlo brzo!

Vučević, dio Hajduka u Barceloni. Tako na to gledamo. ∙   

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 08:17