StoryEditorOCM
Hajdukteške posljedice

‘Godišnjica‘ hajdučke žrtve u blatnjavoj žabokrečini; srećom, sada je situacija drugačija, shvatili su da tako ne ide

Piše D. Ka.
19. listopada 2024. - 12:10

Nikad Hajduku u Koprivnici nije bilo lako, sinonim je Slaven Belupo za tešku borbu, čupanje za svaki gol i bod. Mnogima to gostovanje vraća neugodne uspomene, ostavlja gorak okus u ustima. Pa neka je i Hajduk zadnja četiri puta tamo pobijedio, opet su navijači oprezni. U primisli su im svi oni posrtaji, kiksevi, treneri koje je Slaven "smijenio"...

Ali evo, zadnjih nekoliko puta Hajduk je Podravinu napustio "pjevajući". Barem djelomično. Jer, iako su pobjede u gostima protiv Slavena visoko cijenjene, skrivao je do ovog ljeta stadion "Ivan Kušek-Apaš" i drugu prijetnju, drugi problem koji je visio nad glavama svih gostujućih igrača: najgori travnjak u HNL-u.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Prošlo je skoro točno godinu dana, Bijeli su 27. listopada prošle godine slavili u Koprivnici, Marko Livaja zabio je jedini gol. Ispostavilo se kasnije, bila je to Pirova pobjeda. Žrtva je bila prevelika, nadilazila je vrijednost tri zarađena boda.

Naime, u drugom poluvremenu je iz igre izašao Dario Melnjak, posklizla mu se noga u jednom trenutku na koprivničkom "pašnjaku", nije bila riječ ni o kakvom duelu. Izgledalo je potpuno benigno.

- Mislim da nije ništa strašno. Vjerujem da sam već sutra na treningu - govorio je Melnjak nakon susreta. Ipak, pokazala je magnetna rezonanca, stradao mu je križni ligament, završio mu sezonu već u listopadu.

image

Marko Livaja, Dario Melnjak, Zvonimir Šarlija.

27. listopada 2023. godine, nekoliko minuta prije nego što se Melnjak ozlijedio
 

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Uzela je tako koprivnička skliska, blatnjava žabokrečina novu žrtvu. Rasplamsala nanovo rasprave o uvjetima u hrvatskom nogometu. 

Ovog ljeta su i u Koprivnici odlučili reći "dosta". Postavljen je u predsezoni novi, potpuno prirodni travnjak. Kažu iz kluba da je to točno što im je trebalo, da hibridna površina nije prigodna klubu kao što je Slaven Belupo, zbog skupoće održavanja.

Eto, prepustio je Slaven Belupo tako titulu najgoreg terena u HNL-u nekom drugom klubu. Kojem, teško je presuditi. Mnogi će reći, onaj u Kranjčevićevoj. Samo par mjeseci nakon Melnjaka na njemu se teško ozlijedio Mihael Žaper. Ali, dobro. Jedan travnjak u Hrvatskoj je malo boIji, barem zasad. I najmanji korak naprijed, onaj koji je davno trebao biti napravljen, se računa. 

Bit će time ovo gostovanje "bijelih" kod Slavena drukčije od ostalih u zadnjih nekoliko godina, ne nužno i lakše. Istrčat će "hajduci" u nedjelju na novu površinu, moći će brinuti samo o nogometu, bez da moraju toliko paziti na koljena i gležnjeve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 12:10