StoryEditor
Hajdukne poželiti nikome

Godina iz noćne more: pogledajte s čime se sve susreo Hajdukov branič u 2017.

Piše S. A.
8. prosinca 2017. - 22:21
josip_juranovic11-080317.JPG
rgx time: 0.00010108947753906

Sigurno je ovo godina za koju će mladi Josip Juranović kazati – ne ponovila se. Barem što se ozljeda i problema zdravstvenih tiče. Pogledajte s čime se sve susretao tijekom 2017. godine

siječanj 2017. - debi za reprezentaciju

Debitirao je za nacionalnu vrstu na turniru u Kini Stigao je Juranović na mala vrata na Poljud. Iz trećeligaša Dubrave Tim Kabel, sa statusom najboljeg amaterskog igrača Hrvatske, tada 19-godišnjak potpisao je u eri sportskog direktora Gorana Vučevića. Projekcija je bila da se kroz drugu momčad kali, a debitirao je za prvu već u travnju iste godine u utakmici koju je vodio baš Vučević (Hajduk – Rijeka 1:2). Manje od dvije godine od dolaska, u siječnju ove godine našao se u kadru reprezentacije za turnir u Kini sastavljene mahom od igrača iz HNL-a. Debitirao je u porazu na jedanaesterce od domaćina turnira.

kraj veljače – lom kosti stopala

Potpisao ugovor, a onda mu je napukla kost stopala Standardni prvotimac, reprezentativac, u veljači je i potpisao novi ugovor s Hajdukom do ljeta 2020. Taman kada se činilo kako mu je svijet pod nogama, na treningu mu je napuknula kost stopala desne noge. Dobio je udarac u duelu. Završio je na štakama, a za njega je završila sezona. Operiran je početkom ožujka u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, a dr. Tomislav Vlahović je u koordinaciji s liječničkom službom Hajduka uspješno obavio zahvat. - Nije se svijet srušio, ovo je samo ozljeda koja me malo zaustavila na mome putu – govorio je Jura.

ljeto – povratak nakon ozljede, pa i u prvih 11

Prvo bio zamjena Tudoru, a onda je ušao među startere Do ljeta se Juranović potpuno oporavio od neugodne ozljede. Na startu priprema “bijelih” vratio se punom intenzitetu treninga nakon što je uspješno odradio rehablitaciju s klupskim liječnicima, fizioterapeutima i kineziolozima. Bio je spreman za sezonu, da vrati ulogu prvotimca i poziciju desnog bočnog. Na početku sezone, u europskim utakmicama, bio je zamjena Franu Tudoru, dok je uglavnom nastupao u HNL-u. Međutim, kasnije se izborio za mjesto u prvom sastavu. Startao je u uzvratu protiv Brøndbyja, u oba ogleda protiv Evertona, protiv Dinama, Rijeke...

listopad – nova ozljeda, pa grijanje klupe

Tek u studenome se vratio u kadar i opet standardizirao Taman kada se činilo da se Juranović ponovno standardizirao u početnoj postavi nova ozljeda, ovaj put mišića, izbacila ga je opet iz tračnica. Morao je preskočiti tri ogleda, poljudski protiv Dinama, kup susret u Šibeniku, pa ligaški u Koprivnici. Tek u studenom se vratio u kadar, ali ponovno je izgubio svoje mjesto u momčadi. Opet se Tudor standardizirao na poziciji desnog bočnog, a Juranović je grijao klupu od tada. Na pet susreta u nizu u kojima je ukupno skupio četiri minute. Na zimu na pripremama Jopa vjerojatno kreće gotovo pa ispočetka u borbi za poziciju i status.

#HAJDUK#JOSIP JURANOVIć#BRANIč

Izdvojeno