StoryEditorOCM
Hajdukni sjena samog sebe

Gdje je nestao Adam? Najbolji Hajdukov igrač drugog dijela prošle sezone ne pokazuje ništa čime bi opravdao novce uložene u svoje dovođenje

28. kolovoza 2018. - 10:07

Adam Gyurcso, Hajdukov – AG7. U trenutku proljeća kao da je bio - CR7. Sve mu je polazilo za nogom! A sad je u krizi i jedan je od najvećih upitnika sadašnjeg trenutka "bijelih". Nema ga nigdje. Gdje je nestao Adam?

Izvan forme, daleko od duela, a neprecizan oči u oči s Kelavom...

Krenimo s izvora: bila je to sjajna vijest i odličan potez sportskog direktora Saše Bjelanovića koji je tek stupio na scenu: otkupiti Gyurcsa i zavezati ga za Hajduk s ugovorom do 2021. godine.

Jer, Gyurcso je bio otkriće Hajdukova proljeća, posuđen od poljskog Pogona iz Szczecina, razigrao se u bijelom dresu.
Premda se moglo pretpostaviti kako je bivši sportski direktor Mario Branco pomogao da se Gyurcso otkupi iz Pogona, jer baš on ga je "izmislio" u zimu, ipak je to bio samostalni uradak Saše Bjelanovića.

E moj Saša, tko je mogao znati? Prvi smo koji su aplaudirali, bravo Saša, zapljeskali na potezu otkupa Gyurcsa pa neka je ukupna odšteta koju se Hajduk obvezao isplatiti Pogonu iz Szczecina cca 450.000 eura.

Jer, u novu sezonu je vrijedilo uložiti. Činilo se da je Gyurcso baš taj, rijetko netko u naletu osvoji simpatije svojim igrama.
Nanizao je šest golova i pet asistencija, pokazao da je sposoban iz slobodnog udarca prebaciti živi zid i poentirati kao najveći nogometaš. Slobodan udarac - pola gola. Iz kornera bi naciljao glavu Zorana Nižića (zadnji put nedavno u Osijeku, što mu je jedini asist u ovom razdoblju nove sezone).

No, nakon toga se ugasio. Kao na špaheru, kad sa "tri" kuhalo staviš na "nulu".

U proljeće je Gyurcso "privatizirao" izbor za najboljeg igrača Hajduka svakog kola, na našem portalu uz glasovanje publike svaku rundu osvajao je – aklamacijom. No, ne pamtimo ni to da je jedan nogometaš u kratkom roku pokazao tako suprotna dva lica: kao dr Jekyll i mr Hyde. Sad je skoro najlošiji. Hajduk ga otkupio, oštricu otupio.

Sad se najednom Gyurcso, serijom slabih nastupa usred Hajdukove krize pojavljuje kao velik problem. Jer, malo daju oni od kojih bi se očekivalo najviše: ofenzivni trolist Gyurcso, Caktaš, Ivanovski umjesto da nosi trenerove ideje, Kopiću postaje kao balast.

Gyurcso je doduše trpio da ga Kopić premješta s lijeve na desnu stranu, pa ga vraća na lijevo, tragao je za formacijom, međutim nije to Adama smjelo izludit. Jer, Kopić je na treninzima uočio da je Gyurcso izgubio lepršavost, iskričavost koja ga je krasila u početnom nastupu. Pa ga je zato stavljao i na klupu.

Kopić se i sam na pressicama pita "gdje je nestao Adam" i nastoji mu vratiti samopouzdanje.

Forma ide poput sinusoide. Sad bi se morala vraćati uzbrdo. Kopić se nada starom Adamu, jer kod Gyurcsa nema dvojbe "išao bih ili ne", on je Hajdukov - pick. Stožer ambicija.

I treba ga dočekati da se vrati u formu. Samo što je vremena sve manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 22:03