StoryEditorOCM
HajdukNEVRIME JE

Gattuso prčevit, mora od drva sagraditi brvnaru, a Perija nezadovoljan, dvije godine ga kumili da dođe, a sad ga miču...

Piše Slaven Alfirević
11. kolovoza 2024. - 10:12

Perišić i Gattuso, ili Gattuso i Perišić, šta se dogodilo? Navodno, odnosi već duže vrijeme nisu  idiličini, premda je sad lako o tome govoriti, ali po srijedi je Perišićevo određeno nezadovoljstvo još s proljeća, što se nastavilo i u eri Gattusiani, a radi se o tome da Perija želi reći kako se u Hajduku ne poštuju, odnosno nisu dosegnuti do visine standardi treniranja i pravljenja igre na što je Perišić navikao igrajući po bijelom svijetu. I to u svakoj u svakoj od Liga petica, osim u Španjolskoj. Perišiću ne možeš prodavati maglu, on je profi od glave do pete i dosad nije baš da je imao ekscese, a igrao je u redovima mnogih velikana.

Niti se trenira kako treba, to u proljeće, niti se sad pravi igra kako treba, pa je proljetos kružio navodni dijalog, kažemo navodni:

"Ej, momci, ajmo mi to malo bolje, više, jače, ovo ne vrijedi ništa..."

Na što mu je uslijedio odgovor:

- A šta se ti mišaš?!?!

Sada, ako se pod Gattusom trenira od jutra do mraka, od jutra do sutra, što nije sporno, ne znači da se radi dovoljno dobro, niti se zna raditi kvalitetno na planu igre...

Gattuso je dosad pokazao da je tu tanak. Može se nositi drva s lijeva na desno, pa s desna na lijevo, ali daj ti sagradi od drva brvnaru, zdanje da sliči na nešto.

image

Gennaro Gattuso

Damir Krajač/Cropix

Ujedno, Perija nije siguran da je standardan, malo klupa, malo prvih 11, pa i to zacijelo podiže nervozu, iako je većinu vremena sve podnosio stoički.

U ovom tekstu nema potrebe osvrtati se na to što mu je Lukša Jakobušić obećao sve kad ga je dovabio da prijeđe u Hajduk, a sad je sve to u sferi naučne fantastike.

To vam je ovako, rekli bismo,  pogled sa strane jednog grintavog hajdukovca, kao što je vaš reporter, koji pobire nasumične komentare i doživljaje, pa slaže mozaik događanja.

No, kad do nas dođu (podaci poznati redakciji), informacije kako odnosi Gattusa i Perišića od prvog dana nisu idilični, i da je po srijedi odavna latentna svađa, onda tu ima nešto.

Gattuso je dovoljno prčevit da provodi svoje, ono na čemu je Ivan Leko zarana polomio zube, pa kad je odustao od igre 3 - 5 - 2 više nije bio svoj, zaplovio je u kompromise koji su ga u konačnici koštali bojkota i otkaza. Bojkot teška riječ. Nema dokaza. Imamo samo osjećaj temeljen na višegodišnjem iskustvu..

Sad Gattuso ne ferma nikoga, Sahiti, out, Perišić out... I na tome mu a priori svaka čast, samo što nije svaka priča ista, nije isto je li Sahiti došao na ručak i meritum stvari oko čega se zakačio s Perišićem.

image

Nije u momčadi...

Duje Klarić/Cropix

Kako će ova storija završiiti ne znamo, Perišić bi, to smo odavna pričali, volio u Španjolsku da zaokruži svih pet svojih Liga petica, što je izazov, kad već nije postao prvak s Hajdukom.

Što mu točno smeta u Gattusa i obratno, teško je proniknuti kad Gattuso ne otvara vrata javnosti niti onih 15 minuta na što je obavezan po UEFA standardima. Dakle, živi pod staklenim zvonom i ne mili mu se niti kad jedva dvojica novinara sjednu u zrakoplov kojim putuje momčad na europske destinacije "pikzibnera", Torshavna i Ružomberoka.

No, ne možeš sve ni sakriti. Da si potjerao Sahitija, da se ozlijedio i to čini se ozbiljnije Capan, da si Perišića odagnao iz momčadi... Izviru vijesti.

Perija je profesionalac od glave do pete, ali štobisereklo i težak čovjek, ima svoje ja i to duplo ja, kao što ima i Gattuso.

Je li njihov sudar bura u čaši vode do ponedjeljka ili utorka ili sluti na odlazak jednoga ili čak obojice i prije 31. kolovoza, to je sad sve u zraku i teško je nešto pobliže reći.

Sve to ne znači da Hajduk neće svladati Lokomotivu ove nedjelje, bez Čavline i Šotičeka, i da će se tako lakše prebroditi novi skandal u Poljudu. Ni prvi, ni zadnji.

image

Gennaro Gattuso

Paun Paunović/Cropix

Da je veselo, veselo je... I da u Zagrebu dinamovci se naslađuju "kaj su se dalmoši opet nekaj pokefali", to nam ide u gibirung zadnja dva desetljeća. Redovito sljedovanje.

Iz svega Hajduk može izaći jači. Može. Ali i ne mora. Hoće li, ne znamo vam odgovor. S Hajdukom bi se i proročica Pitija zbunila...

A i taj Hajduk: dvije godine moli i kumi Perišića da mu se vrati, da dođe opet u Hajduk. Ivane, "vrime je", oblijeću ga. Dosađuju. I sad kad je došao, Ivan voli raditi i trenirati više od ostalih i više nego što treba... Podiže ljestvicu vrijednosti treninga. I sad, odstranjuju Perišića iz prve momčadi na - "neodređeno vrime"?!

Čudo je Hajduk...

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image

Ivan Perišić

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 20:41