StoryEditorOCM
Hajduk2500 slobodnih

Gattuso poslije najave prodaje Pukštasa ‘bocnuo‘ čelnike Hajduka na temu pojačanja: ‘Nisam spavao. Ne mislim pobjeći!‘

Piše R. R.
17. kolovoza 2024. - 12:35

Nakon bolnog poraza od Ružomberoka i ispadanja iz Europe, Hajduk se okreće domaćim zadacima, već u nedjelju domaćin je Varaždinu koji je prije polaska prema Splitu poslao poruku svojim navijačima da ide po pobjedu.

Danas je pak pred novinare u poljudskom salonu izašao trener Bijelih Gennaro Gattuso koji se odmah našao na udaru okupljenih novinara

Kako ste spavali nakon utakmice, jeste li uopće spavali nakon utakmice protiv Ružomberoka?

Nisam baš dobro spavao, postoje razni načini da se izgubi utakmica, ovo je baš bilo na težak način koji peče. Pogledao sam snimku utakmice želio sam vidjeti što je bilo dobro, dosta dobrih stvari smo činili i zbog toga je žal veći što smo izgubili. Definitivno smo imali svojih šansi i bili smo dobri

image
Vojko Bašić/Cropix

Predsjednik Hajduka već je najavio prodaju Pukštasa, je li to znak da uz ionako tanak kadar već na startu prvenstva se opraštate od utrke za prvaka?

Došao sam ovdje s velikim entuzijazmom nakon razgovora s Kalinićem, zajedno smo pogledali mnoge igrače, možda i neće biti prilike ih dovesti. Treba stisnuti zube i krenuti samo jednom ulicom, rada i profesionalizma, druga ulica ne postoji. Ne mislim napustit ovaj klub i igrače koji su dali svoj život, sve od sebe i pošteno igrače, ne bi bilo dobro da ih napustim i bježim.  Trebamo suzbiti raočarenje i frustracije, maksimalno se posvetiti Varaždinu, s punim poštovanjem prema svima i boriti se do kraja. Nema alibija, vidjeli ste da smo živa momčad, od lani nam fali osam igrača, ali to smo mi, malo nas je ali se moramo boriti.

image
Vojko Bašić/Cropix

Varaždin po pobjedu, kako igrače oživit da odigraju ovu utakmicu da ne padnu u veću depresiju ako se izgubi?

Znaju igrati nogomet, žele igrati, normalno je da najavljuju pobjedu, možda nisu toliko okomite kao neke druge. Imamo sve informacije i najvažnije mi je da se dobro pripremim. Vidjeli ste da znamo igrati, od deset utakmica protiv Ružomberoka sigurno bi dobili osam, ali ova je bila jedna od tih dvije. Nemamo mjesta sada za frustracije, trebamo se okrenuti novim izazovima i krenuti dalje.

image
Vojko Bašić/Cropix

Varaždin je odigrao do sada dvije neodlučeno utakmice, kako odigrati s njima, i jeste li razmišljali da se pojačate s igračima iz BiH, Varaždin je upravo doveo jedno pojačanje?

Jako su precizni, funkcionalni su, vole se nadigravati, jaki su po bokovima i to trebamo zaustaviti. Dobri su u obrambenom bloku i često znaju izlaziti naprijed s pet igrača. To smo sve snimili i znamo što nas očekuje. Što se tiče pojačanja, ima točno dva mjeseca ima otkad sam došao i kad sam napravio prvu pressicu, u međuvremenu smo pogledali preko tisuća igrača, nisu me zanimala imena igrača, zanima me se funkcionalnost igrača i kako će uklopiti. I nemamo novca za zvučna imena, ali jednako tako u Europi je sigurno 2500 igrača bez ugovora, koji traže svoj klub i među njima ima dobrih igrača koji se mogu uklopiti. To nije na meni ja sam trener nije na meni da odradim te stvari. To su pitanja za Kalinića i predsjednika Bilića. Samo sam s njima razgovarao, ne želim polemizirati, oni znaju sve i vidjet ćemo što donosi vrijeme

image
Vojko Bašić/Cropix

Jeste li razmišljali o promjeni sustava igre i kako vidite mladog Antunovića koji se svidio i nekoj takvoj promjeni?

Slažem se da je Antunović bio dobar i možda sam ga treba uvesti u igru malo ranije. Ali to je jedna utakmica, bila je jako dobra, odigrali smo vrhunski, ali opet smo odigrali sve sami, stvarali šanse i sami sebi zabili zgoditak. Svi su igrali dobro, ne bi nikoga izdvajao

Jeste li pogledali Dinamo, bliži se datum velikog derbija?

Vidio sam Dinamo naravno, pratim konkurenciju. Nema potrebe gledati puno konkurenciju, Dinamo je momčad pobjedničkog mentaliteta nisu slučajno toliko dugo na vrhu. Igraju Europu, žao što i mi nismo prošli, ali zatvorite oči i zamislite kako bi bilo da igramo dvije utakmice tjedno s ovim rosterom, to nismo u mogućnosti. Dinamo je spreman, imaju igrače, dobro su posloženi. Ja sam šest godina trener, igrao sam europske utakmice i mogu vam reći da je jako teško. Nije sve crno sve po pitanju našeg ispadanja, važna je svježina igrača i sigurno će biti bolje sada kada budemo igrali jednu utakmicu tjedno.

image
Vojko Bašić/Cropix

Na koji način ćete doći do pobjede protiv Varaždina?

Nije bitno kako ćemo pobijediti, lijepom ili ružnom igrom, meni je važno pobijediti. Želim vidjeti kod igrača ponos i čvrste glave, čeka nas borba do samog kraja, koristiti ćemo glavu i srce. Ovo je nama ključna utakmica, prošli  tjedna smo primili dva jaka udarca, prvo remi s Lokomotivom, pa nevjerojatan poraz u Ružoberoka. Moramo biti jaki, u nogometu prokletstva, rekao sam igračima u svlačionici da će se nagraditi naš rad. I da se nakon jednog poraza ne treba padati u depresiju i već sada baciti sezonu u vjetar. Važno mi je da svi razviju o tome svijest, pozitivno shvate sve poruke, želim kod igrača osjetiti  pripadnost klubu i ponos kad istrče na teren.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 19:39