StoryEditorOCM
Hajduknakon pobjede

Gattuso otkrio da o odlasku Pukštasa ne zna ništa: ‘Ne lažem. Bilo bi logično da mi se kaže ako se radi transfer...‘

Piše frane vulas
18. kolovoza 2024. - 22:02

Preokret i 2:1 trijumf protiv Varaždina na Poljudu vratio je Hajduk na pobjednički kolosijek u SuperSport HNL-u, kao i malo mira treneru Gennaru Gattusu. Poslije tri odigrana kola „bijeli” su na sedam osvojenih bodova. Evo što je kazao strateg „bijelih” na konferenciji za medije nakon susreta.

Je li Hajduku nakon slabog prvog dijela u nastavku dobio na mišiće, uz veliku volju?

- Mogu reći da smo u prvih desetak minuta izgledali dobro, oni nisu prošli centar. Ali onda smo od 10. do 27. minute ostavljali rupe u obrani. Filip i Anthony su u tom trenutku kada smo primili gol malo zaspali (Uremović i Kalik, nap.a.). Tih 17 minuta smo patili, pa smo se onda vratili u naš ritam. Prethodne utakmice su bile drugačije, pa i naša igra. Varaždin je momčad koja teži igri, za razliku od naših zadnjih protivnika. Mi smo riskirali, pritiskali smo stalno visoko i to nam se isplatilo. Ova će utakmica biti ogledalo naše sezone. Moramo stisnuti zube i onu stvar da bismo pobjeđivali – slikovit je bio Gattuso.

Na susretu je zbog ozljede pri rezultatu 1:1 zamijenjen desni bek Fahd Moufi. Uveo je na njegovu poziciju Gattuso lijevog beka Šimuna Hrgovića i pogodio, asistirao je mladi igrač Marku Livaji za drugi pogodak.

- Još mu uvijek fali malo fizičke snage. Rekao sam svima, tko god radi, trudi se, daje najbolje od sebe, stići će mu nagrada. Šimun je zaslužio ovakvu večer – rekao je Gattuso o Hrgoviću.

Izvadili ste Rokasa Pukštasa na poluvremenu?

- Bio sam u dilemi prije početka susreta startati s Pukštasem ili sa Trajkovskim. Odlučio sam se za Pukija, Trajkovski još nisam sasvim spreman poslije ozljede. Stavio sam njega jer mi je više odgovarao da bolje pokriva teren. Odlučio sam na poluvremenu da moramo igrati ofenzivnije pa sam ga mijenjao.

Zamijenili ste i Marka Livaju u završnici susreta?

- Samo radim svoj posao i promatram igrače na terenu, na treningu. Vidjeli ste što je Marko napravio danas, ali i na zadnjim utakmicama. Bio je opet nevjerojatan. Ali primijetio sam umor u njegovim nogama i zato sam ga zamijenio.

Je li ovo bila zadnja utakmica Pukštasa za Hajduk?

- Iskreno ne znam ništa u vezi toga transfera. Ne znam ni kada ide, ni tko ga želi. Ne mislim o tome ovdje polemizirati niti se svađati. Tu ne mogu učiniti ništa. Zadnji put smo pričali prije desetak dana. Tada mi je rekao da je u planu njegova prodaja. Ne moram vam ni reći kakva je bila moja reakcija. Ako se trudi i zasluži on će uvijek igrati, kao i svi. Stvarno ne lažem. Bilo bi logično ako se želi napraviti transfer da mi se kaže, da ga se malo poštedi, da se ne ugrozi transfer. Ali ja još ništa ne znam i on trenira s nama – rekao je Gattuso.

Zašto je branio Lovre Kalinić umjesto Ivana Lučića?

- Moje pravilo je da svako dvije-tri utakmice mijenjam golmana. Lovre dobro trenira, ali ovo mu nije nikakav poklon, zaslužio je. Lučić je osjetio malu bol, ali nije to ništa, nije razlog. Do kraja sezone će svako treću utakmicu braniti Lovre – najavio je Gattuso.

Melnjak je igrao na za njega atipičnoj poziciji? Ima li Hrgović po vama budućnost i na lijevoj strani, da se nadopunjavaju Melnjak i on na toj strani?

- Danas je igrao krilo kako bi nas odmorio. Fahda smo na neko vrijeme izgubili zbog ozljede. Moramo što prije oporaviti i Sigura. Dario je danas odigrao stotu utakmicu za Hajduk. Kombinirat ćemo, vidjet ćemo što će biti najbolje.

Vidite li kad se vrate Niko Sigur ili Mihael Žaper Filipa Krovinovića ili Ivana Rakitića u ofenzivnijoj poziciji?

- Žaper se vraća nakon ozljede križnog ligamenta, da ne šišam svoju bradu, vjerojatno bi se on vratio tek kada bi ja postao Djed Božićnjak! - našalio se gattuso.

- Mogu njih dvojica igrati naprijed, ali nedostaje nam onda točnijih dodavanja prema naprijed. Sve se to može popraviti kada se presing odigra na pravi način kao što smo u dijelu utakmice odigrali. Nemojmo zaboraviti ni Capana, trudi se i trenira. Vratio se nakon ozljede – naglasio je Gattuso.

Slijede vam dvije utakmice protiv sunarodnjaka, Paola Tramezzanija iz Istre 1961 i Federicom Coppitellijem iz Osijeka?

- Bit će teško, pogotovo u taktičkom dijelu. Paolo voli igrati s trojicom u zadnjoj liniji. Očekuju nas teški protivnici – rekao je Gattuso.

Što je sa Zvonimirom Šarlijom?

- Ozlijedio je ligamente zgloba, ima sličnu ozljedu kao i Bamba. Nije razlog toga što nije igrao bio autogol protiv Ružomberoka – objasnio je Gattuso.

Hoćete li sada napokon mirnije zaspati?

- Inače ne spavam dobro, radi zdravstvenih problema. Maksimalno pet sati. I večeras ću malo spavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 12:51