StoryEditorOCM
HajdukČestitke igračima

Gattuso otkrio koliko je Rakitić blizu Hajduka, govorio je i o novom pojačanju: ‘Moramo poštovati svaki euro‘

Piše k. m.
18. srpnja 2024. - 21:19

Posljednje pripremne utakmice Hajduk je odigrao danas na Poljudu. Protivnici su bili Croatia Zmijavci i Široki Brijeg, a u oba susreta slavio je Hajduk. Nakon susreta sa Širokim završni dio priprema prokomentirao je i trener ‘bijelih‘ Gennaro Gattuso.

- Čestitke svim igračima, pogotovo ovima koji su igrali jutros na 44 stupnja. Ne možemo reći da je to bila jedna normalna utakmica, rekao bih da je to bila više rovovska bitna, važno je da se nitko nije ozlijedio u obje utakmice i još jednom koristim priliku zahvaliti igračima na njihovom mentalitetu i zalaganju, sve što mi radimo bilo bi i uzaludno da se oni ne založe na terenu - istaknuo je Gattuso.

image
Duje Klaric/Cropix

U karijeri kao trener vodio momčadi poput Napolija i Marseillea te je praktički navikao raditi u ovakvim vremenskim uvjetima. Bilo je stoga pitanje kako se prilagoditi ovoj vrućini i koliko akumulirane snage s priprema igrači gube u ovakvim uvjetima?

- Vruće je svugdje, ne samo ovdje nego i u Italiji gdje je 50 stupnjeva, Španjolskoj gdje je 40 stupnjeva. Ja ne tražim i ne podnosim alibije, igrač koji tražeći alibi najbolje da sjedne na tribinu sam. I kad su umorni moraju dati sve od sebe, oni su nogometaši a uvjeti su isti za sve. Kao igrač i trener naviknut sam na ovakve uvjete, volim nametnuti svoj stil igre i znam da je to jako teško u ovakvim uvjetima li igrači to moraju pratiti. Vrućine će proći, svugdje je isto, jedina razlika je što mi imamo samo jedna teren.

Pitalo ga se i razinu zadovoljstva nakon odrađenog posla te ima li u glavi postavu za Torshavn, a i kad planira koristiti pojačanja?

- U 8 sati su prvi testovi, isprobat ćemo Bambu i vidjeti u kavom je stanju i koliko brzo se može uključiti u rad. Njegove karakteristike su da je jako brz, dobro probija sredini... Posljednje stvari oko Rakitića se rješavaju, zahvaljujem se klubu zbog žrtve koju je podnio da bi doveo ovog igrača. Bamba je dobar igrač, mi nemamo mnogo novca i moramo poštovati svaki euro koji izađe iz kluba.

image
Duje Klaric/Cropix

Vratio se u momčad i Ivan Perišić...

- Ivan se trudi, još uvijek se drži malo odostraga zbog oporavka.  Ja sam 12 godina igrao u Milanu i kad sam otišao u Sion trebalo mi je vremena da se naviknem na novu sredinu. I Livaja, i Rakitić i Perišić su veliki igrači i šampioni ali ima tu još 25 drugih igrača, a ja prema svima ima isti odnos. Teren sve govori...

Imao je i poruku za navijače.

- Nećemo raditi neke velike najave za navijače, mi trebamo govoriti na terenu. Imam veliko iskustvo i navikao sam da navijači prate utakmice, nadam se da će navijači biti blizu ovoj momčadi cijelo vrijeme, mi nećemo najavljivati titule i trofeje, nema euforije, mi ćemo se truditi na terenu dati sve od sebe a rezultat će doći - zaključio je Gattuso. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 19:08