StoryEditorOCM
Hajdukriječ trenera

Gattuso otkrio kako je vidio utakmicu u Ružomberoku, ali i protivnika, zna što se očekuje u Splitu, poziva i na oprez

Piše Krešimir Milić
8. kolovoza 2024. - 21:16

Ogroman interes izazvala je u Ružomberoku i konferencija za medije Hajdukovog trenera Gennara Gattusa. Tako veliko nogometno ime nije čest gost ovog slovačkog gradića kako se moglo čuti po riječima kolega Slovaka. Hajduk je na gostovanju kod MFK Ružomberoka odigrao 0:0, a Gattuso je dao svoj komentar utakmice.

- Kako sam najavio i na konferenciji u Splitu. Ružomberok je fizički jaka ekipa i to su pokazali i danas. Ružomberok igra vrlo vertikalno, dugim loptama..., mogli smo igrati i bolje, pogotovo u zadnjih 25 metara. Nadam se da ćemo odigrati bolje u Splitu. Zadovoljan sam rezultatom, znali smo da je će utakmica biti teška, kao i uzvrat. Morali smo dati najbolje od sebe, pokušati igrati što je bolje moguće. Nadam se da će atmosfera i 30 tisuća navijača biti na našoj strani u uzvratu.

Jeste li planirali rasporediti teret na više igrača?

- Nisam to planirao, to je razlog zbog čega Perišić i Rakitić nisu spremni još za veću minutažu. Imamo ono što imam na raspolaganju, Livaja također igra puno, Trajkovski nam se vratio nakon mjesec dana pauze,Sigur isto, oni su nam važni. Imam povjerenje u igrače koje postavim na teren, ali moram biti oprezan da se neki igrači na ozlijede, moramo biti oprezni.

Što možete reći o suparniku jesu li vas iznenadili?

- Nisu me iznenadili, oni su borci, imaju dobar mentalitet, opasni su, izgubili su svega jednu loptu. Teško je igrati protiv ovakvih momčadi, bore se, trče, nije nam bilo lako, u Splitu će biti isto, u svakom trenutku će imati tri-četiri igrača koji će napadati i pokušati osvojiti drugu loptu.

Što niste dobro odigrali večeras a vidjet ćemo u Splitu?

- Nismo bili dovoljno agresivni, nismo igrali momčadski, moramo unaprijediti i kvalitetu i mentalitet. Na koncu utakmice igrači nisu vidjeli nekoliko suigrača u boljim pozicijama, to je do kvalitete i to moramo unaprijediti za uzvrat u Splitu.

Je li 0:0 dovoljno dobar rezultat i zbog čega ste izostavili Rakitića i Perišića od prve minute, taktički ili...?

- Treba respektirati vrijeme i spremnost igrača, nisu još spremni za veću minutažu. Oni su jako iskusni, ali su i iza ostatka momčadi u pripremama, treba im vremena. Mi ćemo se vratiti kući rano ujutro i u nedjelju nas čeka teška utakmica, moram ih spremiti i za tu utakmicu. Rezultat 0:0 je otvoren, da smo pobijedili 1:0 isto bi morali igrati jer bi rezultat bio otvoren – zaključio je Gattuso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 06:51