StoryEditorOCM
Hajdukprošli dalje

Gattuso nakon Torshavna: ‘Ovo je bio drugi sport, puno smo patili i to me smetalo, znao sam da neće biti jednostavno‘

Piše Krešimir Milić
1. kolovoza 2024. - 23:39

Hajduk je s ukupnih 2:0 protiv HB Torshavna osigurao plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige. Na gostovanju u Torshavnu ‘bijeli‘ su remizirali s 0:0, a u idućem pretkolu na putu prema skupinama ih čekaju ogledi sa slovačkim Ružomberokom.

Nakon utakmice u Torshavnu komentar na igru svoje momčadi je dao trener ‘bijelih‘ Gennaro Gattuso.

- Znao sam da neće biti jednostavna utakmice, nema takve. Puno smo patili, pogotovo u zadnjih 25 metara i to me smetalo, ali vidim da možemo to nadići treningom. Trebamo rasti, dosta smo danas griješili, ali trudom i radom možemo se popraviti. Sretni smo što smo prošli, okrećemo se nedjelji i nakon toga opet Europi.

Koliko je hladnoća i teren utjecalo na ovakvu izvedbu?

- Ovo je drugi sport igrati na ovakvom travnjaku. Lopta je brža i drugačije skače, ali ne priznajem nikakve isprike, moramo biti spremni na ovakve uvjete. Moramo popraviti našu igru. Bilo je jako hladno, 11 stupnjeva, teško je igrati nakon vrućine u Splitu, ali nema nikakvih opravdanja. Moramo biti bolji u posljednjih 25 metara, imali su tri-četiri kontre gdje smo trebali bolje reagirati u obrani...

Što ste rekli igračima u svlačionici tijekom poluvremena?

- Rekao sam im da moramo biti bolji, pogotovo u posljednjih 25 metara. Imali su 3-4 kontranapada koja smo loše očistili. Trebali smo i popraviti igru u posljednjih 25 metara, eto to sam im rekao.

Ostalo je malo vremena do iduće utakmice protiv Slaven Belupa i one u Europi.

- Glava je kompletno usmjerena na Slaven Belupo. Dolazimo rano u Split i navečer ćemo u 18.30 sati trenirati kad se pripremamo za tu utakmicu.

Kako ste zadovoljni s Bambom?

- Dobar je. Mora jednostavno biti bolji, pogotovo u napadu. Ima prostora za napredak, tek je došao i mora se adaptirati na momčad.

Debitirao je Rakitić, planirate li ga koristiti od prve minute protiv Slaven Belupa?

- Vidjet ćemo, nećemo pomagati našim protivnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 03:23