StoryEditorOCM
Hajdukslobodna na otocima

Gattuso najavio uzvrat na Farskim Otocima: ‘Disciplina je moj stil, rađe ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo‘

Piše Krešimir Milić
31. srpnja 2024. - 19:55

Hajduk gostuje u uzvratnom susretu 2. pretkola Konferencijske lige na Farskim Otocima gdje ih u Torshavnu čeka ogled protiv HB-a. U prvom susretu na Poljudu slavio je Hajduk s 2:0, uzvratna utakmica je na rasporedu u četvrtak od 21 sat, a najavili su je trener Gennaro Gattuso i branič Filip Uremović. 

 

- Očekujemo jednu tešku utakmicu. Vidjeli smo da je protivnik dobar i ući ćemo s respektom prema protivniku, ali gledamo prema pobjedi. 

Je li prvi susret pokazao da je Hajduk dosta bolji i veliki favorit?

- Pokazalo se da smo favoriti i moglo se završiti većom razlikom u prvom susretu. No sutra je nova utakmica i tako ćemo se postaviti te ići na pobjedu.

Velika je promjena u temperaturi sa splitskih 30 stupnjeva na 10 Celzijevih u Torshavnu.

- Pa dobro, nisu sad to velike iznimke. Svi smo igrali na ovakvim temperaturama, tako da to ne bi trebao biti problem. 

Pripremali ste se za umjetnu travu, podlogu koja vas čeka u ovoj utakmici s HB Torshavnom. 

- Mislim da je to puno veća promjena nego vrijeme. Puno je drugačija od onog na što smo se navikli, ali vjerujem da neće biti ni s tim problema. Ta umjetna trava je malo drugačija nego kod nas, ali imamo danas dan prilagodbe. 

Susret je najavio i trener Gattuso.

- Očekuje nas jedna kompletno drugačija utakmica nego što je to bila ona prva, počevši od terena i klime. Velika je utakmica ispred nas, neće biti lako. Imao sam prilike ovdje biti kao igrač kao reprezentativac i s Rangersima 1997. godine. Sutra nam treba veliki Hajduk koji će maksimalno ozbiljno ući u ovu utakmicu.

Rakitić?

-  Ivan je dobar, zadovoljan sam s njim i uklopio se u ekipu. Ako sutra bude prilike dobit će minute. Tu su on i Bamba od novih igrača te će ako bude prilike dobit minutažu.

Sahitija nema u kadru?

- Mi smo nogometna ekipa i potpisali smo kad sam došao sporazum da se moraju poštovati pravila. Emir je zakasnio na jednu obavezu jučer i zato nije otputovao s nama, ali u petak je novi dan i počinje se ispočetka. Pravila i disciplina je moj stil i to se mora poštovati. Nadam se da će stvari se drugačije sad odviti te da se igračima neće događati više takve stvari

Tko će igrati umjesto njega?

- Nećemo više o Sahitiju. Stvari su takve kakve jesu. Rađe ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo. U svlačionici je 25 igrača i pravila se moraju poštovati, tu nema demokracije. U petak je nova utakmica i tad kreće sve od početka - zaključio je Gattuso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 13:20