StoryEditorOCM
Hajdukvrime je

Gattuso na iste ponovno ne može računati, ali navijače će sigurno veseliti dva imena na popisu putnika za Farske Otoke

Piše Krešimir Milić
29. srpnja 2024. - 19:37

Ostalo nam je svega dva dana do puta na Farske Otoke gdje će Hajduk odigrati uzvrat protiv HB Torshavna. Momčad putuje u ovaj gradić na sjeveru Europe u srijedu, a utakmica je po rasporedu u četvrtak od 21 sat pa je nakon utakmice odmah predviđen povratak za Split.

Put do Farskih Otoka je dalek, ali stići će ‘bijeli‘ na vrijeme se vratiti doma za početak prvenstva. Odgoda više nema, i bolje, od ove sezone, a prvi susret u HNL-u ove sezone odigrat će na Poljudu protiv Slaven Belupa. 

Samo o Belupu će se razmišljati od petka, jer prije ne treba zanemariti teško gostovanje, ne zbog kvalitete protivnika, već više zbog uvjeta. ‘Bijeli‘ dolaze na daleki sjever u dosta niže temperature, iz skoro tropskih 35+ stupnjeva u gotovo zimske uvjete od desetak Celzijevih, a utakmica će se igrati na umjetnoj travi za koju su se spremali na novom terenu u Stobreču.

No, uvjeti su bili teški i Faranima u Splitu, koji su se na kraju s Poljuda vratili doma poraženi 2:0, a mogla je razlika biti i veća da su pogađali ‘bijeli‘ iza leđa Teitura Gestssona iz niza prilika koje su složili pred njegovim vratima, posebice u prvom dijelu. Ali svejedno prednost je tu i Gennaro Gattuso je od početka posvećen u spremanju momčadi da je održe i nakon gostovanja u Torshavnu.

Možemo kazati da se otvorilo ‘bijelima‘ u ova dva pretkola, drugom i trećem, pa bi bila šteta ne pojačati europski koeficijent pobjedama u ovom lakšem putu nego prijašnjih godina. Nećemo još prejudicirati, jer eto taj tjeskoban osjećaj prošlosti zbog gubljenja unaprijed dobivenih utakmica nas još uvijek tjera na oprez, ali ipak teško bi bilo povjerovati da bi još jedan takav ishod bio moguć.

image


 

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix

Da ne bude tako brine se Gattuso koji je u nekoliko navrata otkrio kako se sprema za europski put. Još prije prve utakmice na televizijama u svlačionici su se vrtjeli kadrovi utakmica HB-a, što je jedan od pokazatelja koliko je htio od igrača da budu unutra. Bez podcjenjivanja je o njima pričao uoči i nakon utakmice na Poljudu, a s takvim pristupom će nastaviti i pred put na Farske Otoke.

Maksimalno ozbiljan pristup pokazuje, a zato ga i traži od svojih igrača, što je dobio već u prvoj utakmici. Isto će tražiti i u uzvratu, a u tamo ne može još računati na Aleksandra Trajkovskog i Niku Sigura. Ovaj dvojac neće ići na put i još će se pričekati s njihovom rehabilitacijom od ozljeda koje su zadobili tijekom priprema. 

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

Ono što će veseliti sve navijače je da će se na popisu putnika naći dva najdozivanija Ivana od strane navijača u povijesti Hajduka, a to su Perišić i Rakitić. Obojica će biti u kadru na raspolaganju Gattusu u pohodu na osiguranje prolaza u 3. pretkolo Konferencijske lige. U prvoj utakmici Perišića se čak očekivalo od prve minute, iako nije prošao cijele pripreme s momčadi zbog Eura, no njegovu poziciju zauzeo je Anthony Kalik koji je ispao junak susreta s asistencijom i izborenim jedanaestercem.

Perišić je na kraju ušao u igru od 67. minute, a Rakitić je izašao tek na centar prije utakmice pozdraviti navijače još jednom nakon što je potpisao za ‘bijele‘. Je li došlo vrime da Perišić odigra 90 minuta za Hajduk, a Rakitić debitira, vidjet ćemo u četvrtak, ali sigurno je da svakog navijača veseli vidjeti da su na popisu putnika, kao i poruka ozbiljnosti koja se time šalje unatoč razini kvalitete protivnika s kojim će se ‘bijeli‘ još jednom susresti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 23:45