StoryEditorOCM
Hajdukriječ trenera

Gattuso: ‘Mourinho me pitao kako sam nakon Napolija i Marseillea došao na Poljud, a Hajduk je za mene poput Reala‘

Piše Krešimir Milić
10. srpnja 2024. - 22:14

Prvo pitanje koje dočekalo Hajdukovog trenera Gennara Gattusa bilo je vezano za mladog Bruna Durdova. Mladić je bio strijelac pobjedničkog gola u pripremnoj utakmici protiv Fenerbahčea.

- Ne bih želio pričati samo o Durdovu, nego o cijeloj momčadi. On je još mlad, 2007. godište, još mlijeko pije i treba ga pustiti da se razvija svojim ritmom, što manje priče o njemu to bolje. Što se tiče utakmice, dosta smo patili na početku, mučili smo se, držali smo linije, izdržali smo prtisak, na koncu i pobijedili.

image
Damir Krajač/Cropix

Niste primili gol od doprvaka Turske, koliko vas raduje ta činjenica?

- Znamo kakva su oni momčad, do jučer su neki od njih igrali za City, United... Veliki igrači su to, pobjeda je velika, ali mi smo ovdje na pripremama i nema potrebe za uzdizanjem. Odigrali smo dobro protiv Šahtara i Fenera, ali dolaze nam puno manje momčadi, pa da ne poletimo previše...

Ostala su još dva tjedna do početka sezone, na čemu ćete najviše raditi?

- Početni udarci... Lučić je imao par krivih dodavanja u otvaranju napada. Mi se još uvijek uigravamo, rastemo, igramo dosta riskantan nogomet i treba smanjti strah od pogrešaka na najmanju moguću mjeru. To je moja glavna misija, da igračima otklonim strah od riskantnih lopti, da bi mogli igrati riskanten nogomet.

image
Damir Krajač/Cropix

Koliko je momčad spremna za ono što je čeka za dva tjedna?

- Večeras smo napravili video kojim smo zahvatili igračima, svima iz kluba koji su s nama, i vama novinarima koji ste nas vjerno pratile. Radili smo jako dobro, ovo je naš put, ne možemo kupiti igrače od 20 milijuna, ali možemo izgraditi mentalitet. Meni se jako sviđa mentalitet ove momčadi, to su igrači koji igraju srcem, trude se. Imamo to što imamo, možemo stvoriti igrače iz Akademije ili popraviti ove koje imamo. Nakon 21 dan rada i 33 treninga, to je bila velika žrtva, sad ćemo malo smanjiti ritam i intenzitet...

image
Damir Krajač/Cropix

Jeste li s Mourinhom pričali o Hajduku i igračima?

- Popričali smo, ne toliko o Hajduku, ali me pitao kako to da sam naklon Marseilla i Napolija došao u Hajduk. Ali za mene je Hajduk poput Real Madrida. Što se mene tiče, ako se dobro trenira i radi meni nije problem trenirati ni momčad i na mjesecu. Ovaj 21 dan mi je pričinjavao zadovoljstvo, dok se dobro zabavljam i učim, dobro je. Kod kuće uz TV i bilježnicu ovaj se posao ne radi. Hvala momcima koji me raduju svako jutro kad dođem na teren – zaključio je Gattuso.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:31