StoryEditorOCM
Hajduksudar dvaju talijana

Gattuso kontra Tramezzanija, jel ovo Serie A? ‘Paolo je bio ludi konj, izbacio me je iz lige, pa su me još i kaznili‘

Piše SPORT SD
23. kolovoza 2024. - 13:04

U nedjelju igra Hajduk protiv Istre, dva stara znanca koje povezuju i treneri iz Italije. Gennaro Gattuso na klupi Hajduka, Paolo Tramezzani kod Istre. Naravno, nećemo zaboraviti da je Tramezzani također ostavio trag u Splitu, šest mjeseci je bio trener Hajduka, pamte ga rado navijači.

Očekivano, na press konferenciji je Gattusa dočekalo mnoštvo pitanja o odnosu Tramezzanija i Gattusa, a nije Rino razočarao odgovorima.

Znamo za jednu utakmicu koju ste 2003. igrali protiv Tramezzanija. Milan - Atalanta 3:3. Jeste li se kao treneri suočili, makar u prijateljskoj utakmici?

- Nije to bila prva utakmica, i prije toga smo igrali. Zadnje kolo prvenstva 98/99. Igrao sam za Salernitanu protiv Piacenze. Tada smo nažalost ispali iz lige. Upravo sam se s njim porječkao, dobio sam zabranu igranja nekoliko utakmica.

Kakav je bio kao igrač?

- Kao igrač bio je vrlo mišičav, jak u glavi, ali moglo bi se reći: ludi konj. Mogao je ostvariti kao igrač puno više. Otišao je u Englesku, bio u Tottenhamu. Kao igrač je između Dialla i Melnjaka, rekao je Gattuso.

Inače, utakmica o kojoj je pričao Gattuso, Piacenza - Salernitana, odigrana je 23. svibnja 1999. Zadnje je to bilo kolo talijanskog prvenstva, Salernitani je trebala pobjeda za ostati u ligi, a za nju je nastupao i 21-godišnji Gennaro Gattuso. Rezultat je na kraju bio 1:1, Salernitana je ispala u Serie B, s jednim bodom manje od Perugije koja se spasila.

Pamti se ta utakmica u Italiji, pogotovo zbog nereda među igračima i navijačima nakon završetka. Daleko od toga da je Gattuso bio jedini koji je privlačio pažnju tog dana.

Pamti se taj susret najviše zbog tragedije koja se dogodila u narednim satima. Mnogi navijači Salernitane su uzrokovali nerede u vlaku na povratku prema Salernu, a u tunelu Santa Lucia neki od navijača su započeli i požar koji se brzo proširio. Vlak je zapeo u tunelu, a četiri mlada navijača su izgubili živote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 11:48