StoryEditorOCM
Hajdukmožda je preskup

Francuzi pišu da Hajduk želi igrača koji je nedavno plaćen devet milijuna eura: jedna stvar u cijeloj priči ne štima

Piše SPORT SD
20. kolovoza 2024. - 22:45

Spomene se u prijelaznom roku mnoštvo imena, mnoštvo opcija. Odlasci, dolasci, prinove i pojačanja. Mirniji je Hajduk ovog ljeta po tom pitanju. Mirniji, ali ne i sretniji. Naime, nedavno su i predsjednik i sportski direktor javno objelodanili informaciju da je Hajduk u teškoj situaciji po pitanju financija. Očekivali su navijači još koje pojačanje, čekali svaki dan, da bi trenutni čelni ljudi Hajduka rekli, nema više, možda koja posudba, ali ne nadajte se previše.

Nisu ovo verbatim riječi prenesene, više neko parafraziranje, ali poruka je jasna.

Otišlo je nekoliko igrača, u međuvremenu su stigli Bamba i Rakitić, možemo tu ubrojiti i Gattusa, mada nije igrač.

Zavapio je upravo Gattuso više puta da mu treba igrača, poglavito ofenzivaca. Pa iako u klubu i sami očekuju da će teško dovesti još nekoga, jasno je da nisu prestali gledati, osluškivati na tržištu. Možda neki dobar posao čeka baš iza ugla, makar bila i neka posudba.

Piše sada Ouest France (Zapadna Francuska) da je Adrian Grbić, napadač Lorienta, na pragu odlaska iz kluba. Navode sa zapada Francuske nekoliko zainteresiranih strana: švicarski Luzern, belgijski Charleoi, a uz njih je i Hajduk.

Ipak, u cijeloj priči postoji jedan veliki problem. Iako Lorient ne vidi u svojoj budućnosti Grbića u momčadi, ne znači da će ga se samo tako riješiti. Francuski izvori kažu da klub želi zaraditi otprilike tri milijuna eura na igraču kojemu ugovor traje do 2025. godine.

Ne treba spominjati što ne štima u rečenici poviše. Hajduk izdvaja tri milijuna eura za igrača, zvučalo bi nestvarno i u vremenima najvećeg blagostanja, a kamoli sada, u vremenima štednje i strogog budžeta.

Inače, Adrian Grbić (28) je prošlu sezonu proveo na posudbi u Luzernu. Lorient je 2020. dao 9 milijuna eura Clermontu za Grbića, ali napadača austrijskog državljanstva više ne vidi u planovima. Prošle je sezone u 14 nastupa zabio četiri gola i namjestio dva. Transfermarkt ga procjenjuje na 1.2 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 05:19