StoryEditorOCM
HajdukPles milijuna

Fantastični Pukštas ‘ruši‘ Vuškovića, mladić kojeg prati europska krema postat‘ će rekordan Hajdukov transfer

1. prosinca 2023. - 15:08

Skaut Arsenala očekuje se na subotnjoj utakmici Hajduka i Gorice na Poljudu (17.30 sati), a u fokusu predstavnika ‘topnika‘ će biti Rokas Pukštas (19).

Talentirani veznjak, U20 reprezentativac SAD-a, privukao je pažnju jednog od najjačih klubova najjače Lige svijeta, ali i mnogih drugih europskih velikana. Navodno ga prema pisanju portala ‘90 min‘ već dugo prate i drugi klubovi iz vrha Premiershipa, Manchester City, Chelsea i Newcastle. Uz to, prema istom izvoru, Pukštas je pod okom i PSG-u, Lyonu, Milanu, Interu, Romi.

Transfermarkt službeno procjenjuje vrijednost Pukštasa na tri milijuna eura, ali realno je očekivati da bi potencijalan transfer, ako mladić litvanskog porijekla nastavi ovako, mogao dosegnuti iznos odštete od osam znamenki, pa čak i nadmašiti rekordan Luke Vuškovića u Tottenham.

image
Tom Dubravec/Cropix

Nastavi li se na ovaj način Pukštas razvijati i napredovati, suđeno mu je da igra u Ligama petice, u nekom od top klubova kontinenta. Pukštas je moderan box to box veznjak jako dobar u svim aspektima igre, od obrane do skoka, fantastičan realizator... U dosadašnjih 37 službenih utakmica za Hajduk zabio je sedam pogodaka.

Šesnaestogodišnji Vušković je u rujnu dogovorio transfer iz Hajduka u Tottenham za navodno fiksnih 11 milijuna eura odštete što je rekordan izlazni transfer kluba s Poljuda. Prema Transfermarktu taj iznos transfera je čak i 13,8 milijuna eura. Time je svakako Vuškovićev transfer nadmašio onaj prethodni Hajdukov izlazni rekordni, Nikole Vlašića u Everton 2017. godine koji je po Transfermarktu iznosio 10,8 milijuna eura. Zanimljivo, hipotetski da u budućnosti Pukštas zaista ode u Arsenal, on i Vušković igrali bi u istom gradu Londonu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Navijači Hajduka nadaju se da će što kasnije doći taj trenutak, koji je u modernom nogometu očigledno neizbježan, pogotovo kod klubova i liga koji najviše žive od transfera. Ča je pusta Londra kontra Splitu gradu. Pukštas je prije nekoliko dana potpisao novi ugovor s Hajdukom. Produžio je vjernost ‘bijelima‘ do 2027. godine, ali opet, kada počnu stizati nemoralne ponude bit će ih teško odbijati i klubu i igraču.

Još krajem srpnja ove godine legendarni Ivan Gudelj je na temu Pukštasa proročanski za ‘Slobodnu Dalmaciju‘ kazao.

- Mislim da Pukštas kroz Hajduk može puno toga postići, još nije vrijeme da ode. Apsolutno sam protiv toga, još bar dvije godine. Ali bit će to, nesumnjivo, rekordni transfer.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:28