StoryEditorOCM
Hajdukvelika faca

Evo tko je on; Na Super Bowlu osvanuo u majici Miše Kovača, Americi donio Ligu prvaka, a voditelju odjenuo Hajdukov dres

Piše Pero Smolčić
12. veljače 2024. - 10:44

Spektakl u Las Vegasu gdje se igrao Super Bowl nije mogao bez Miše Kovača i Hajduka.

Pete Radovich, Amerikanac hrvatskog podrijetla koji često posjećuje Lijepu Našu i ponosno ističe odakle potječe, inače kreativni direktor na CBS Sports, podijelio je na društvenim mrežama zanimljivu fotografiju s travnjaka Allegiant stadiona.

- Ja ne mogu drugo!!! Ništa bez Miše…niti Super Bowl, napisao je Radovich obučen u Hajdukovu majicu s likom Miše Kovača.

Pitate se tko je taj Radovich? Pa i nije baš nepoznata faca, nije bilo tko.

Američka televizijska kuća CBS prenosit će Ligu prvaka, bila je vijest dana u rujnu 2022. godine. Europsku i Konferencijsku ligu na prostorima SAD-a osam sezona od tada prenosi CBS, a rezultat je sklopljenog ugovora između Paramount Globala (vlasnika CBS-a) i UEFA-e. S jednom milijardom i 500 milijuna eura, koliko su stajala televizijska prava, ovaj sporazum jedan je od najunosnijih u povijesti sporta i televizije.

Ugovor koji pomiče granice, tim više što je potpisan na dvostruko duže razdoblje od uobičajenog, ‘živi‘ je pokazatelj ugledne pozicije europskog nogometa u Americi, a svoje ‘prste u tome‘ imao je i direktor CBS-ovih operacija za sportski prijenos, čovjek iza velike scene i, kako su ga znali opisati, najponosniji Dalmatinac u New Yorku - kreativni direktor Pete Radovich.

Pete Radovich je dobitnik čak 41 Emmy nagrade, u 17 različitih kategorija. Koordinator je produkcije programa Inside the NFL na kanalu Paramount+ i producent prijenosa NFL-a, NCAA prvenstava, golf turnira te drugih sportskih događanja za CBS Sports. Kao viši kreativni direktor, Radovich je odgovoran za izgled, imidž i grafičko oblikovanje CBS Sports kanala.

Uz to, savjetnik je i prijatelj SUNSET Sports Media Festivala koji se održava u Zadru.

Radovich je i veliki hajdukovac, prije polufinala juniorske Lige prvaka, utakmice Hajduka i Milana prošle godine, svog je voditelja odjenuo u Hajdukov dres. Nico Cantor, poznati novinar američke CBS televizije, vodio je emisiju u dresu splitske momčadi, a sve je na svom Twitter profilu podijelio Pete Radovich.

Njegova je majka rođena u Neviđanima na otoku Pašmanu pa je Zadar njegov najdraži grad u Hrvatskoj, ali što se klubova tiče, Hajduk je broj jedan.

Kada ga je 2010. bivši američki predsjednik Barack Obama pozvao na prijem, radije je otišao u Neviđane proslaviti sinov rođendan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:18