StoryEditorOCM
Hajdukkako su igrali

Evo kako smo ocijenili juniore Hajduka nakon povijesne pobjede protiv Milana

Piše Slaven Alfirević
22. travnja 2023. - 15:13

Evo kako smo ocijenili juniore Hajduka nakon velike pobjede nad Milanom.

Borna Buljan 8 – primljeni gol je nebitan, jer prije toga je imao niz kvalitetnih obrana, na primjer prebacio je loptu preko grede na udarac izbliza, što je bilo posebno dojmljivo i u važnom trenutku nasrtaja Milana.

Niko Đolonga 7 – uredan posao na desnom beku, vrlo smiren u reakcijama, a imao je nezgodne protivnike.

Mateo Jurić Petrašilo 7 – odavna ga već zazivamo da se i u prvoj momčadi pojavi. Zvonik u obrani koji je par puta sjajno izbio loptu. Terminator u zadnjoj liniji. Neprelazan.

Luka Vušković 7,5 – igrao lakoćom, unio je i seniorskog iskustva u zapovijedanje zadnjim redom obrane, povratnik u juniore nakon isključenja protiv Šahtara. Prorok: rekao je, vratit ću se za finale ili final four, svejedno. Evo ga u finalu!

Šimun Hrgović 8,5 – struja po lijevoj strani, po cijelom terenu, spasio je gol na crti uz Buljana, a onda u napadu bio i strijelac. Svedostižan. Rekli bi Talijani "a tutto campo". Po cijelom terenu. Uz bok najboljima.

Rokas Pukštas 9 – najbolji, premda mu je uz bok i Brajković. U prvom dijelu Rokas je posebno odskakao dok je cijela momčad "bijelih" pomalo tek opipavala kako da sruši "milaniste". U nastavku su se i ostali razigrali, a Rokas zabio u skoku nakon kornera.

Ante Kavelj 7,5 – dragocjen za taktičke zamisli, s njim se lako igra preobrazi jesu li otraga četvorica ili petorica (odnosno trojica stopera). Njegov učinak više cijene treneri nego što upada u oči, ali je iznimno bitan za cijelu kompoziciju čvrstine.

Noa Skoko 8 – vrlo spretan tehničar koji je svojim dolaskom iz Australije podigao ukupnu vrijednost juniorske momčadi. Nosio se sa fizički snažnijim protivnicima na sredini terena, sakrio bi im balun.

Jere Vrcić 8 – golgeter istančanog osjećaja, kako je i pričao u najavi, samo da ga zabijem, desnom, nogom, glavom. Bilo kako. Našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme, bio je to pogodak iz njegova bogatog repertoara, na asistenciju Brajkovića za najvažniji, prvi gol.

Mate Antunović 7 – sigurno ga muče posljedice ozljede, pa je morao biti i zamijenjen, nije u top-formi, ali u akciji kod prvog gola lukavo je odvukao pratnju na prvu vratnicu i oslobodio prostor da Vrcić zaskoči i poentira. Timski rad.

Roko Brajković 9 – asistent za golove, iz igre, pa iz prekida. Opet je bio od ključnog značaja u svim detaljima presudnih golova, za vrhunski doživljaj i veliku pobjedu.

Sedmice za Tomislava Arkovića i Krešimira Nazora i njihovih pola sata truda, a bez ocjene su ostali Duje Reić i Domagoj Begonja, kratko su igrali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 08:21