StoryEditorOCM
Hajdukbilo je grešaka

Evo kako je naš ekspert ocijenio suđenje u derbiju, poništeni pogodak Dinama našao se pod posebnim povećalom

Piše Frane Vulas
17. prosinca 2023. - 21:11

Stručni sudački ekspert ‘Slobodne Dalmacije‘ Goran Tenžera ocijenio je suđenje arbitra Patrika Kolarića. Pod posebnim povećalom bio je poništeni pogodak Maura Perkovića u 79. minuti. Ukupno je suđenje Kolarića ocijenio dobrim. Sporne situacije na Tenžerinom tapetu su se našle kronološkim redom.

- Bila je ovo vrlo izazovna utakmica za suđenje, od velikog značaja za obje momčadi, koju je sudac Kolarić u cjelini gledano dobro odsudio. Hajduk je počeo utakmicu s nekoliko prekršaja, posebno Šarlije i Dialla, od kojih ipak niti jedan nije bio takav da bi se morao pokazati žuti karton. Dinamo je nakon toga uzvratio prekršajem Petkovića na Šarliji u 25. minuti što je bilo najbliže opomeni, ali mi je, zbog prije navedenog, razumljivo što sudac nije pokazao žuti karton – smatra Tenžera.

- Najveća pogreška je bila kada u 56. minuti nije dosuđen očiti prekršaj Mišića na Pukštasu, kada je preoštro startao s leđa i zaustavio ga u obećavajućem napadu. Nakon toga je bilo nekoliko nesigurnosti Kolarića u procjenama. Tako kod nepriznavanje pogotka Dinama nije vidio ruku Perkovića koji je nosio loptu rukom prije nego je ubacio u vrata, kao ni prethodnu ruku Perića u skoku čime je ostvarena prednost u toj akciji. Još jednom se pokazalo koliko je dobar i potreban VAR na utakmicama. Najvažnije je da nakon ovog žustrog derbija punog tenzija u konačnici nema osnova da se previše spominje suđenje – uvjeren je Tenžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:41