StoryEditorOCM
HajdukČeka se potvrda

Evo kada bi Hajduk trebao igrati iduću kup utakmicu. Gattusova momčad dobila upozorenje da opuštanja ne smije biti

Piše F. V.
26. rujna 2024. - 12:09

Predviđeno je kako bi se Hajdukova utakmica osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj "bijeli" gostuju kod Mladosti iz Ždralova trebala odigrati 30. listopada s početkom u 14 sati. Dakle, za nešto više od mjesec dana trebali bi igrači trenera Gennara Gattusa nastaviti svoj put prema potencialnom osvajanju Rabuzinovog sunca. Međutim, nije to i definitivan termin.

To je vjerojatni termin, ali nije još i službeno potvrđen, dakle podložno je sve promjenama. Kako se to službeno tumači "zbog određenih okolnosti moguća je promjena datuma odigravanja utakmice". Moguće je dakle da dogovorom klubova dođe do promjene termina. S obzirom da su Ždralovi naselje koje se nalazi u sastavu grada Bjelovara, a Dinamo u istoj fazi kupa gostuje kod Bjelovara, sigurno je ipak da se ta dva susreta neće odigravati istog dana. Iz sigurnosnih razloga, zbog potencijalnih navijačkih incidenata, ali i zbog toga što Dinamo ima svoje obveze u Ligi prvaka po čemu će se također određivati termin susreta "modrih".

image

Gennaro Gattuso

Vojko Bašić/Cropix

Mladost Ždralovi su član SuperSport Druge NL, trećeg ranga natjecanja, baš kao i Bjelovar. Dapače, susjedi su na vrhu ljestvice, nakon pet kola vodi Bjelovar s 13 osvojenih bodova, dok Mladost Ždralovi imaju 12. Mladost Ždralovi i Hajduk u istoj su se fazi kupa na istom mjestu (igralo se na Gradskom stadionu u Bjelovaru) susreli i prije dvije godine, tada je bilo 2:0 za "bijele" pogocima Jana Mlakara i Darija Melnjaka. Ovo je pak treći susret Hajduka i Ždralova u kupu Hrvatske. Igrali su i u rujnu 2006. godine. Tada je dogovorom klubova odlučeno da će se igrati na Poljudu iako je nominalno Mladost bila domaćin. Bilo je 3:0 za Hajduk, dva gola zabio je Jurica Vučko, a jedan Marin Ljubičić.

image

Semafor na Gradskom stadionu Bjelovar 2022. godine na utakmici osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Mladost Ždralovi - Hajduk

Damir Krajač/Cropix

Međutim, unatočn očiglednoj razlici u kvaliteti ne smije biti nikakvog opuštanja igrača Hajduka na gostovanju u naselju od samo 1300 stanovnika koje je u sklopu grada Bjelovara. Naime, proteklog vikenda juniori Hajduka su poraženi na ligaškom gostovanju u Ždralovima 0:1. Bio je to prvi ovosezonski prvenstveni poraz juniora Hajduka. A i lani su u jesen juniori Mladosti iz Ždralova slavili na prvenstvenom gostovanju na Poljudu, tada je rezultat bio 1:2. U proljeće su juniori Hajduka uzvratili 3:1 pobjedom na gostovanju kod Mladosti.

image

Torcida na utakmici osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Mladost Ždralovi - Hajduk 2022. godine

Damir Krajač/Cropix
image

Dario Melnjak igrao je za Hajduk utakmicu osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa NK Mladost Ždralovi - Hajduk prije dvije godine

Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 12:09