StoryEditorOCM
Hajdukbila vojska tu je

Evo Hajdukovog kampa, sve je već izgrađeno, potreban je samo jedan potpis, ovo je teren koji sve rješava

Piše Pero Smolčić
6. srpnja 2023. - 11:41

Već godinama se piše o potrebama Hajduka za pravim kampom. Lokacije vrludaju, od Žrnovnice, preko Divulja do periferije Splita.

Divulje su se nekako činile ozbiljna priča, Grad Trogir je odradio sve što je mogao, ali MORH, koji je vlasnik zemljišta, nije dao zeleno svjetlo.

Na Skupštini Hajduka gradonačelnik Ivica Puljak otkrio je plan iz Banovine, da se u Parku mladeži izgradi novi Hajdukov stadion, a Poljud obnovi i stavi u funkciju kao gradski stadion, za ostale klubove koji koriste nogometni teren i atletsku stazu.

No, ta nam priča izgleda ‘svemirski, daleko.

Valja ustrajati na njoj, a dok se čeka, nudimo rješenje kojim bi se moglo barem premostiti dio problema.

Fotografija iz zraka jasno otkriva, Na vrlo maloj udaljenosti gotovo u centru Splita nalazi se čak osam nogometnih terena. Nisu svi punih dimenzija, ali sasvim dovoljni za trenažni proces. Hajduk koristi tri u punom smislu, glavno igralište na Poljudu te dva pomoćna, a u suradnji s Dalmatincem i ‘njihovo‘ igralište stotinjak metara dalje. Od tih osam, Hajduk ima pravo na tri i pol - četiri. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Koji su to preostali tereni? Park mladeži ima glavno i pomoćno igralište, tu su atletika i RNK Split glavni korisnici, a objektom upravlja Javna ustanova športski objekti. I da, sad je tamo Ultra.

Tu je i Stari plac kojega koriste ragbijaši i bejzbolaši Nade. 

Ali tu je i nogometno igralište s atletskom stazom u... Vojarni Lora. 

Vlada je Hrvatskom nogometnom savezu dala zemljište u Velikoj Gorici za kamp, eto neka MORH ‘donira‘ ovo igralište splitskom sportu. Otvorilo bi to niz novih mogućnosti, a Hajduk bi dobio prostor na još barem jednom ili čak dva travnjaka da rasporedu svoju ‘bilu vojsku‘. Uz nekoliko ljudi dobre volje, prstohvatom angažmana i jednim potpisom, eto rješenja. Do terena bi se moglo prolaziti uz more, bez narušavanja integriteta vojarne. Rješenja ima, ako se želi. S vrlo malo ulaganja.

Uz to, tu je i Stobreč, koji je fizčki nešto dalje, ali će ‘primiti‘ dio Hajdukove Akademije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 12:35