StoryEditorOCM
Hajduknema stajanja

Evo ga! Ivan Rakitić na treningu Hajduka, jedan rekvizit nam je upao u oko, nema s Gattusom ‘mile - lale‘

Piše Sport SD
23. srpnja 2024. - 14:49

Evo ga. Ivan Rakitić na treningu Hajduka.

- Hvala svima, navijačima, mojoj supruzi koja me podržala. Prije tri mjeseca da mi je netko rekao da će se ovo dogoditi, bi se nasmijao. Ali dobio sam priliku vratiti što je Hrvatska meni dala, u tom najljepšem kockastom dresu i to kroz HNL u jedinom klubu u kojemu je bilo moguće. U Splitu imam najbolje prijatelje, Split je moj dom u Hrvatskoj, zato je ovo posebno. Hvala Tommyju što je omogućio i što je njegova želja da budem dio Hajduka. Jedva čekam krenuti s treningom, da se priključim momčadi. Hvala sportskom direktoru i predsjedniku, naravno - rekao je Rakitić na svom prvom javnom predstavljanju javnosti.

image

Doček Ivana Rakitića

Duje Klarić/Cropix
image

Doček Ivana Rakitića

Duje Klarić/Cropix

Jasno je da je veliko pitanje koliko je Rakitić spreman, ovako je odgovorio.

- Bilo mi je jasno da ću se morati priključiti, želio sam biti najbolje moguće spreman. Nije isto kad si sam i kad si s cijelom momčadi. Jako se dobro osjećam, vidjet ćemo ovih dana kad krenem s momčadi. Radio sam zadnjih dana po posebnom programu da to bude što bliže treningu s momčadi. Dođe moment kad ti je dosta odmora, treba mi travnjak, suigrači, borba i jedva čekam - rekao je Rakitić.

image

Doček Ivana Rakitića

Duje Klarić/Cropix

Pozicija?

- Mogu što god, i desni bek. Tu sam da dam sve od sebe. Bitno je da se upoznamo, iz dana u dan da vidimo kako dišemo...

Rečeno - učinjeno. Ivan Rakitić spustio se u svlačionicu i trenira. Hajduk je objavio video na kojemu se vidi Ivana kako trči sa - štopericom u ruci. Nema ništa ‘od oka‘, brojke su bitne. Pa da Gattuso vidi što je i kako to Rakitić trenirao. Nema ‘mile - lale‘. A kako Rakitić izgleda na treningu, pogledajte:

Rekao je da mu nije ni teško istrčati na bilo koji travnjak u Hrvatskoj, nakon svih veličanstvenih arena na kojima je igrao.

- Gdje god igram, ja volim nogomet. Direktor je da se bori za uvjete, mi ćemo dati sve od sebe da u bilo kakvim uvjetima budemo pravi, da dobro radimo. Nema boljeg osjećaja nego igrati nogomet, možemo i na betonu.

Navijači sada jedva čekaju njegov prvi službeni nastup. Već u četvrtak? Pa da bude barem pet minuta, za erupciju s tribina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 01:45