StoryEditorOCM
Hajdukrano ranije

Durdov je već preskočio stepenice o kojima Olić govori, zašto Ivica čeka? Ispred Bruna su i oni bez gola, ali i nastupa

Piše Pero Smolčić
8. listopada 2024. - 08:19
Dobitnik ovogodišnje nagrade za najveću nadu dalmatinskog sporta u izboru Slobodne Dalmacije - Bruno Durdov, HNK Hajduk Split, dodjeljuje David Sopta, predsjednik Uprave JadrolinijeAnte Čizmić/Cropix

On je igrač Hajduka. U osam utakmica zabio je tri pogotka u Supersport HNL-u te je treći strijelac lige. Iza Marka Livaje sa sedam i Sandra Kulenovića s pet golova. Treće mjesto dijeli s Brunom Petkovićem i Franjom Ivanovićem.

Hajduk je trenutno vodeća momčad HNL-a, a on je postao starter u momčadi pod paskom Talijana Gennara Gattusa.

On će tek 11. prosinca proslaviti svoj 17. rođendan.

On nije u U21 reprezentaciji Hrvatske.

Izbornik Ivica Olić objavio je popis vjerojatno planiran nešto ranije, no uvijek ima vremena za korekcije. Popis je javno objavljen nakon što je Durdov zabio svoj treći prvenstveni gol u ogledu protiv Šibenika.

- Iz mojeg iskustva, najbolje bi bilo da se pred njime ne postavlja previše teret A reprezentacije. Ako nastavi ovako, bit će to normalan slijed, poziv u U-21 reprezentaciju i onda, daj Bože, poziv u A reprezentaciju - pojasnio je Olić uz napomenu kako on iz svog iskustva zna da ne valja preskakati stepenice.

image
Damir Krajac/Cropix

No, Durdov je stepenice već preskočio. Ne briljira on u juniorskoj momčadi Hajduka pa dobije povremeno mrvice. On je treći strijelac prvenstva i drugi strijelac vodeće momčadi HNL-a. On je brzo zagazio na one pokretne stepenice i počeo se uspinjati. Nema što više preskakati. Ako je za A reprezentaciju rano, sigurno nije za U21. Ima tu ozbiljnu konkurenciju i dobre momke u napadu, ali svakako je trebalo pronaći mjesta i za njega. I tako mu poručiti ‘ej mali, pratimo te‘. Tim potezom, a ne izjavom na konferenciji za novinare.

Pogledajmo tko je to u mladoj reprezentaciji u ‘sekciji‘ napadača.

Anton Matković za Osijek u osam utakmica ima nula golova i jednu asistenciju. Zabio je doduše dva gola u kvalifikacijama Konferencijske lige. Marin Ljubičić u prvenstvu u dresu austrijskog LASK-a ima devet utakmica i četiri gola. Ante Crnac je pak zabio jedan gol u pet susreta u prvenstvu Poljske za Rakow, potom je prešao u redove engleskog Norwicha te je u Championshipu nastupio u sedam susreta te ostao bez gola.

image

Gabriel Vidović

Damir Krajac/Cropix

Gabriel Vidović u sedam dosadašnjih utakmica Mainza 05 u dvije je utakmice sjedio na klupi, a u pet uopće nije bio u kadru za utakmicu. Nema još ni minute za njemačku momčad otkako je stigao na posudbu iz Bayerna.

Franjo Ivanović je u solidnoj formi, u najvišem rangu belgijskog nogometa je u dresu Royale Union St-Gilloisea u pet utakmica zabio dva gola i upisao jednu asistenciju. Tamo je otišao iz Rijeke za koju je odigrao prije transfera četiri utakmice u Supersport HNL-u i postigao tri gola.

Ostao je Dion Drena Beljo koji igra za bečki Rapid. On je u ukupno 18 utakmica zabio osam golova te ima jednu asistenciju.

Sve su to momci koji su kvalitetni i stariji od Durdova. Ali baš zato, momak s nepunih 17 godina igra ozbiljan seniorski nogomet na hrvatskom top levelu. U prvoj momčadi lige. Zašto čekati? 

image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 08:19