StoryEditor
HajdukČekajući prodaju

Druga momčad Hajduka krenula na pripreme: Memolla, Futacs, Filip nisu otišli na Kupres, ostaju u Splitu i nadaju se prodaji

31. srpnja 2018. - 17:00
hajduk_levski_td19-130717.JPG

Futacs, Memolla, Filip... s drugom momčadi? Da, na turniru u Zmijavcima, ali ipak ne i na pripremama na koje je prateća skupina nogometaša Hajduka otišla jučer.

Krenuli su na Kupres, gdje bi se desetak dana trebali posebno pripremati za drugoligaško natjecanje, pod vodstvom trenera Siniše Oreščanina.

Vedete, zvijezde prijelaznog roka, Marko Futacs, Steliano Filip i Hysen Memolla ostaju u Splitu trenirati i tražiti put svoga povratka u ekipu ili pak razrješenje čvora na mercatu. Transferni prozor ostaje otvoren taman još mjesec dana.

Koliko im poziciju mijenja poraz u Osijeku (1:4), teško je reći. Koliko znamo iz ranijih objava trenera Željka Kopića, nisu blizu prvoj momčadi.

Možda slaba igra Borje Lopeza, koji je nominalno (bio) i prva alternacija za poziciju lijevog beka (Domagoj Bradarić je istina za volju još mlad i neiskusan) uzdrma pretpostavku da bi se i Memolle i Filipa najradije riješili sistemom "šalji dalje". Uz posudbu ili otkup. Ne može gratis.

Uglavnom, premda su bili na turniru u Zmijavcima, vedete ne idu na Kupres, a u Zmijavcima su bili još i Ismajli (strijelac), pa Vučur, Delić, Šego...

Evo popisa 22 igrača koji su otišli na Kupres, i to je znakovito samo po sebi: Ninčevići Baždarić (vratari), te J. Bašić, Relota, Šuto, Batarelo, Radić, Ševelj, Ciprić, Nejašmić, Pasariček, Kosić, Rakić, Čuić, Jenjić, Teklić, Šarić, Bajić, Kreković, Brnić, Kovačević, Prtajin, Špikić i Vušković.

Podsjetimo:

Futacs – izrazio je želju da ode iz Hajduka, ali u Poljudu postavljaju odštetni zahtjev koji se smatra između 500 do 700 tisuća eura i ne puštaju ga samo tako. Navodno je Osijek pitao za njega, usmeno, ali nije davao više od 200.000 eura, plus postotak od buduće prodaje. Sve to skupa nije posebno ni razmatrano. U neizvjesnosti je, a najskuplje bi bilo da ostane cijelu godinu u Hajduku dok mu traje ugovor do idućeg ljeta.

Memolla – mučio se s ozljedom prošlog proljeća, prošao operativni zahvat, a budući da se Fomitschow ustalio na poziciji lijevog beka - što je zapravo najveće iznenađenje - albanski internacionalac je pao u drugi plan.

Filip - on je najviše razočarao, jer kad je zimus dolazio trebao je biti Hajdukov lijevi bek iskoraka u skupinu Europske lige, došao je kao rumunjska reprezentativna klasa i trebao je suvereno uzeti mjesto i Fomitschowu i Memolli. No, način kako je odigrao utakmicu na Rujevici, protiv Rijeke, samo se još više udaljio iz svih kombinacija i do danas se nije približio postavi.

Smatramo da bi bilo iznenađenje da se makar jedan od njih nađe na popisu za putovanje u Sofiju, večeras, čarter-letom iz splitske zračne luke.

igrat će dvije utakmice

Inače, Hajduk II će u deset dana Kupresa odigrati dvije utakmice, u subotu najvjerojatnije protiv Tomislava iz Tomislavgrada, te na kraju protiv Hrvatskog dragovoljca.

S "bijelima" nisu Jurica Pršir zbog mononukleoze, Jakov Blagaić koji se tek oporavlja od ozljede, a dva albanska "do 19" reprezentativca Delova i Balaj koji su na probi ostali su u Splitu zbog problema s vizama glede ulaska u BiH, te će u Poljudu trenirati s kondicijskim trenerom Ivanom Zorićem.

Uz trenera Oreščanina na Kupresu su team-manager Goran Gruica, pomoćni trener Goran Rosanda i Marijan Budimir, trener vratara Ivica Roguljić, kondicijski trener Ante Jurić, fizioterapeuti Jurica Jakoliš, Igor Latković i Bogdan Končar, te oružar Ivan Balić.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 06:44