StoryEditorOCM
Hajdukčesi padaju na poljudu

Dražen Mužinić: Srce kaže Hajduk je bolji i prolazi!

Piše PSD.
26. kolovoza 2015. - 22:51
Na vagi Dražena Mužinića Hajduk i Slovan mala je prednost na strani - "bijelih". Tu su negdje, izjednačeni, ali "bijeli" ipak pretežu. Frfa nam kaže:

- Vidi se da je Slovan momčad koja je dobro posložena, ne umiru u ljepoti, ali su uporni i dosljedni u provođenju igre kakvu su zamislili. Igraju u tvrdo i teško ih je probiti, čvrsti su, nisam primijetio baš neke evidentne slabosti. Dakle, nisu slučajno dosegli play-off rundu kvalifikacija za Europsku ligu, pa premda nisu zvučna imena i mi ih baš ne poznajemo, nisu razvikani, sigurno da ih treba pravilno vrednovati.

Tko je favorit?

- Srce kaže Hajduk. Kako sam vidio prvi susret, u usporedbi nogometaša prevaga bi trebala biti naša publika, činjenica da uzvrat igramo kod kuće. Pun stadion u Poljudu velika je podrška za našu momčad. Česi su naučili na svoju kazališnu publiku i kad uđu u naše grotlo, kad osjete ludilo s tribina onda i moje ocjene na nogometnoj vagi stručnosti dobivaju dodatni koeficijent.

Cijenite Slovan?

- Po onome što sam vidio čvrsta su momčad i o tome treba voditi računa. Kako se ono otrcano kaže, trebaju nam vruća srca i hladne glave. Očito je da Slovan ima svoju vrijednost i nisu momčad bez veze, ali ni mi, treba li to uopće reći?! Naravno da smo u prednosti! 

Mužinić se potom prihvatio posla, secirao je oba sastava:

VRATAR, prednost Lovre – Naš je vratar reprezentativni kalibar, ušao je u formu nakon starta sezone kad nije bio najsigurniji i ja očekujem da pohvata sve balune. Da bude i spasitelj ako treba, na neku njihovu zalutalu akciju. Važno je da ti je vratar čuvar snova i da ti omogućuje mirniju igru. A to Lovre Kalinić jest! Njihov vratar (Koubek op. a.) mi se učinio korektan, vidim da je sad prvi put nanizao dvije utakmice a da nije primio gol, što mu neće uspjeti sutra u Poljudu!

OBRANA, bolja Hajdukova – Našima je teže igrati doma, nego u gostima, bit će puno prostora iza leđa, ali u tome ne vidim problem jer Milović sve to može stići, dobar je u povratnoj trci. A oba beka su nam hitri. Nemam primjedbi ni na Nižića, sigurniji sam u njega nego u Biljija koji je za mene još nepoznanica. Kod njih Pokorny mi se čini slabija karika, a lijevi bek Bartošak je ofenzivan, voli ići naprijed, pa je i to naša šansa. Oni znaju ostati s trojicom otraga...

ZADNJI VEZNI, bolji Slovan – Jefferson nam je dragocjen u prekidanju akcija, ali problem mu je predaja baluna. Kod Čeha vidio sam tandem Folprecht – Pavelka kao glavnu snagu njihove momčadi. Ako je broj 10, Folprecht, ozlijeđen, to će im biti veliki gubitak, ali su baš dobri.

OFENZIVNI RED, Sušić je taj – Tu su najbolji igrači s obje strane, njihov Šural je brzanac i opasan je, tamnoputi Delarge... Ali, kod nas je tandem Sušić – Caktaš. Sule je taj koji bi formom i iskustvom trebao iznijeti najveći teret, a Caktaš je u životnoj formi. Balić i Vlašić su dica i ja ih ne bi puno opterećivao očekivanjima...

NAPAD, podjednako – Mi smo zaljubili u Ohandzu, opasan je kao vrag, ali dopustite mi reći kako mi se više čini kao igrač inspiracije, trenutka, jer nema pravu moć ponavljanja. Kod njih je Bakoš raspucan, čim je dao dva gola na zadnjoj utakmici.

TRENER, povjerenje Buriću – sviđa mi se Burić, čista "sedmica" za sve ono šta je dosad izvuka' iz momčadi Hajduka. Analitičan je i analizira protivnika, ne priča priču kako ima svoju igru, jer to su ionako floskule, nego se očigledno kvalitetno priprema za svaku utakmicu i to je vrlo bitna stavka koja me zadovoljava. Uočio sam da je njihov trener izjavio u Liberecu kako će u Splitu sa svojim igračima morati komunicirati zastavicama, jer da ih od buke neće ništa čuti. Znači da i on svojima ima što za reći, da nije od onih koji samo viču "upri..."! Bit će to dvoboj dva taktičara, držim palčeve Buriću!

S. ALFIREVIĆ
Frfina vaga

           Hajduk                               Slovan
            7,5       VRATAR              6,5
             7        OBRANA              6,5
            6,5     ZADNJI VEZNI      7
             7      OFENZIVNI RED    7
            6,5       NAPAD                6,5
                  7        TRENER                 6,5

            41,5      UKUPNO         40
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 20:27