StoryEditor
Hajdukususret kupu

Drago Gabrić: Hajduk mora igrati ozbiljno, Primorac je dobar u napadu, a ima i svoga Kloppa...

Piše SLAVEN ALFIREVIĆ
19. rujna 2021. - 10:00

Kakav je taj Primorac iz Biograda? 

Fešta u malom mistu sprema se u Biogradu za doček Hajduka u utorak, ali sad to nije više prijateljska utakmica kao kad se prije dva tjedna pohodilo Makarsku za obljetnicu trećeligaša Zmaja. Sad „bijeli” moraju ozbiljno zasukati rukave jer se igra kup. Natjecateljska utakmica, na rezultat i na – ispadanje.

Primorac je u petak sa 3:2 u preokretu svladao unešićku Zagoru koja je kao gost vodila sa 2:0 do 82. minute, ali joj je to bilo uzalud.

U redovima Zagore naš dvogled i u redove Primorca pogled bio je – Drago Gabrić, bivši reprezentativac Hajduka. Sad je udarni igrač momčadi iz Unešića. Kao da je europska utakmica, pa skautiramo Hajdukove protivnike. Kup je vrag, treba bit oprezan. 

Kažite nam, Drago, kako ste to izgubili?

- Nikad nisam odigrao sličnu utakmicu i doživio takav preokret. Vodili smo sa 2:0 na poluvremenu, dali smo golove iz moja dva prekida. Držali smo sve u svojim rukama i dali smo i treći gol kod vodstva 2:0, ali je poništen zbog ofsajda. Nikad ne govorim protiv sudaca, procijenili su da je ofsajd. Igrala se sedamdeset i neka...

Podigla se kvaliteta u Trećoj jug

I onda preokret?

- Krenuli su furiozno, jedan smo gol primili glupo, udarac iz daleka promijenio je smjer, balun je udario u nekoga i prevario našeg vratara, drugi je gol penal, faul na vrhu šesnaesterca, a znate kako to ide, kad primiš drugi gol, treći pada sam. Tako smo izgubili. Ali, bila je odlična, uzbudljiva utakmica. U Trećoj ligi ima puno dobrih igrača, ima i stranaca. Individualna kvalitetna je na visokoj razini i nemojte je podcjenjivat.

Ne podcjenjujemo, baš zato vas i zovemo?

- Treća liga kod nas u Dalmaciji je najjača od svih trećih liga neosporno. Tu je koncentracija kvalitete. Hajduk je prvoligaš, ima još tri drugoligaša, Solin, Croatia Zmijavci i Dugopolje, a ostatak se nogometaša koncentrirao u trećoj ligi. Ne da im se više putovat i igrat po klubovima Zagreba i okolice, nego su se smjestili u domaće klubove. Zato je liga prava. Zadar, Split, Jadran Luka Ploče... I koliko sam dobio informaciju, sportski direktor Hajduka Nikoličius bio je sad na našoj utakmici.

Ima logike, da vidi Niko što mu sprema Primorac.

- Znate, u kupu je drugačije jer mladi nemaju obavezu igrati, a u prvenstvu moraš barem u prvih 45 minuta imati u sastavu trojicu mlađih od 21 godine... Ako se neki od njih ozlijedi? Opet mora ući mlađi, nema varanja. U kupu toga pravila nema, može igrati najbolja momčad, bez obzira na godine. Mi smo bili sad oslabljeni, bez nekolicine igrača, falili su nam Bagarić, Krajina, Željko Sablić, Slugan, neka se i to zna.

Kakav je onda Primorac?

- Ofenzivno su jako kvalitetni, ima u Biogradu dobrih igrača, Musa je lijevi bek koji je bio u Šibeniku ima i Okechukwu što je bio u Zadra.

Ima i Klopp, ali nije Jürgen?!

- Ha, ha, nije, to je mladi Francuz (Alexandre Serge Rene Klopp iz Bordeauxa, 2000. godište, op. a.). Igra po desnoj strani i on je po meni njihov najbolji igrač, pa je tu Frane Bitunjac, veliki talenat, a brat mu Bruno je kod nas u Zagori, a ima i Vodopija strijelac, visoki, robustan napadač, spušta balun...

‘U nogometu sam do kraja’

Da i mi spustimo balun na zemlju, nije Primorac Tobol?

- Hajduku je najvažnije da je počeo rješavati male utakmice, napokon mu one nisu više problem, to vidim i to me raduje. To je važno. Ne podcjenjuju nikoga, pa je to rješenje i za Biograd. Samo ozbiljno.

Trener je Krešimir Sunara, nekoć i sam nada Hajduka krajem osamdesetih. A vi u Zagori? Igrate i pohađate Akademiju za trenera...

- U nogometu sam. Duboko. Do kraja. A što bih drugo radio? Ne mogu se zamislit bez nogometa – rekao nam je Drago Gabrić, 27. rujna proslavit će 35. rođendan.

item - id = 1128358
related id = 0 -> 1137003
related id = 1 -> 1136954
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 08:46