StoryEditor
Hajdukgabrić pogledao utakmicu trabzonspora, kluba koji ga je bešćutno ‘škartao’ nakon teške nesreće

DRAGIN AMARCORD Neću im se javit jer su izgubili, trener Senol je ljut ka’ pas

Piše PSD.
7. veljače 2012. - 12:04
Bila je to subota amarcorda Drage Gabrića, tužna, sjetna priča, ali u konačnici s pozitivnim efektom. Gabrić je ovaj vikend u pratnji oca Tonća hrabro došao gledati uživo “svoj” Trabzonspor, da svlada sve unutarnje strahove i prisjećanja koja mu možda još ne daju mira i bude ga iz sna.

Što bi bilo, kad bi bilo...

Danas je u novom životu, opet u Hajduku, na početku i sretan je što je sve tako završilo. Ali, na stadionu Mardan Palace u Antalyji, gdje se igralo redovito kolo turske lige odigrala se i utakmica uspomena našeg Drage. Trabzon će začudo izgubiti sa 1:2, ali to u suštini malo znači...

Bitno je da se Drago hrabro suočio s “avetima prošlosti”, da je došao, pokazao se, pogledao ih u oči. Ne sve, ali zapazili su ga neki...

Uglavnom, turski raspored je ponudio gostovanje Trabzonspora u Antalyji (na njihovom novom stadionu, izvan grada, usred isušene močvare, nedaleko od početka lanca velebnih hotela). Od početka Hajdukovih priprema ta činjenica golicala je Draginu maštu.

Dobro se poklopilo

- Da nemamo trening pitao bih trenera Balakova da me pusti da ih gledam – govorio je tri dana ranije. Tada se nije moglo znati da će Balakov za nagradu nakon pobjede protiv Vasluija dati momcima slobodnu subotu.

Odmah je Drago skočio, zaintrigiralo je sve to i predsjednika Hrvoja Maleša, istinskog ljubitelja baluna, pa su se uz pomoć bivšeg hajdukovca Ivana Radeljića koji igra u Antalyasporu (bio je ozlijeđen i sjedio je u loži u društvu oca Mladena), te uz agenciju Cooltour (hvala Emiru Dizdareviću) osigurala mjesta u loži, izvrsne, počasne pozicije na blještavom Mardan Palace stadionu za delegaciju Hajduka: Hrvoje Maleš, glasnogovornik Ante Bilić, te otac i sin Gabrić, Tonći i Drago.

Psihološka borba, suočiti se s istinom. Vidjeti uživo momčad s kojom je dotakao zlatne poluge, u kojoj je igrao i s njima osvojio turski kup, doći pred iste one ljude koji su mu dok je bio u bolnici bešćutno uručili – otkaz!

Jer da je nastradao u prometnoj nesreći?! Cijela stvar je na sudu, na Arbitraži FIFA, to nije novo, ali ovo je bilo baš zanimljivo s ljudskog aspekta. Novi bliski susret s Trabzonom. Vidjelo se da je Drago u posebnom doživljaju. Stigli smo pred sam početak utakmice:

- Igrao sam na ovom stadionu za Ankaragucu, a godinu dana ranije u gradu Antalyji za Trabzonspor. Sve mi je ovo tako dobro poznato, ne mogu vjerovati da sam opet ovdje – tiho je zborio Drago.

Mislio je nikad nešto slično neće ni poželjeti, ali život ide dalje, vrijeme liječi rane, treba se čvrsto suočiti. Pregrizao je grop. Zašto ne, evo me, došao sam vas vidjeti... Utakmica kao utakmica, Drago pozna sve igrače, komentirao je, te Altintop, te Burak Yilmaz i štatigajaznam, s mnogima je igrao, zna sve...

Neki su ga navijači i prepoznali, mahnuli mu, doviknuli “Gabrić, Gabrić...”, začudili su se, mahnuo je i on njima.

Srdačno s figom u džepu

Nakon prvih 45 minuta u VIP boxu susreo se s nekima iz vodstva puta Trabzona, nije bilo važnih glavešina, ali su se rukovali, kako smo komentirali “srdačno su se pozdravili s kiselim osmijehom, skrivajući roge u džepu”. Drago je smjerao po svršetku u svlačionicu Trabzona, do suigrača, do trenera Senola Gunesa, da im se javi i pozdravi ih. Zastao je.

- Hoćeš, Drago? - pitao je Tonći.

Budući da je Trabzonspor izgubio važne bodove sa 1:2 Gabrić se u hipu lako predomislio. Imao je kendlu u grlu, zastao i rekao:

- Neću. Ajmo ća. Izgubili su. Sad je trener Senol ljut ka pas, nervozan. Nije momenat. Da su dobili bilo bi drugačije. Ajmo mi ća, odmah natrag u naš hotel...

I okrenuli smo priču kako Brazilac Tita dobro igra za Antalyu, Malešu se svidio, a mi rekli dobar bi bio naslov Maleš bi Titu!

Nasmijali smo se. I tako je završio taj blic-posjet, Gabrićev amarcord za dugo pamćenje...

SLAVEN ALFIREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2022 11:07